Afbeelding
(Foto: vincentdevriesfoto.nl)

'Gek op dieren zijn, dat is een must'

Vervolg van voorpagina

"Het onderhoud aan de wagens, die gemiddeld 75000 kilometer per jaar rijden, kost veel geld en we gebruiken elke dag materialen als handschoenen, mondkapjes, handgel, handdoeken, verbandmiddelen en ander werkmateriaal. Iets waar veel mensen denk ik niet bij stilstaan, maar het moet wél allemaal betaald worden. Donateurs en sponsors mogen zich dus altijd melden", lacht Fred. "Sinds 2017 zamelen we zelf oude kleding in, in samenwerking met Dierenlot. Herbruikbare kleding, textiel en schoenen kunnen in dichtgebonden zakken ingeleverd worden bij het verzamelpunt aan de Cypres 5 in Hoorn. De kleding wordt doorverkocht, deels als tweedehands kleding en anders voor recycling. De opbrengst daarvan is voor de Dierenambulance. Ook oude mobieltjes en cartridges kunnen hier gebracht worden; de opbrengst daarvan gaat naar Dierenlot."

Leuk om te weten: Dierenambulance-vrijwilligers geven regelmatig voorlichting op (basis)scholen in de regio. "Spelenderwijs maken we kinderen bekend met ons werk en delen we onze liefde voor dieren. Scholen die interesse hebben, kunnen via de website contact met ons opnemen."

Interesse in vrijwilligerswerk bij de Dierenambulance? Kijk op www.dierenambulancehoorn.nl voor meer informatie. Op de site kunnen geïnteresseerden zich via een formulier aanmelden. "Dat je gek op dieren bent, is uiteraard een must", benadrukt Fred.

Meer informatie? Kijk op bovenstaande website. Daarnaast is Dierenambulance Hoorn e.o. actief op Facebook, Twitter en Instagram. Hierop worden bijvoorbeeld gevonden dieren gedeeld waarvan de eigenaar gezocht wordt. Dierenambulance Hoorn e.o. is zeven dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Is er een dier in nood? Bel dan 0229-245353.