Owen en Roos Naujoks bedachten het online platform 'Wie gaat er met me mee'.
Owen en Roos Naujoks bedachten het online platform 'Wie gaat er met me mee'. ((Foto: Aangeleverd))

Online platform brengt mensen met zelfde hobby bij elkaar

REGIO – Na maandenlang noodgedwongen voornamelijk thuis te hebben gezeten, gaat het bij veel mensen kriebelen: ze willen weer wat ondernemen. Een flinke wielertocht maken, een tentoonstelling bezoeken of een nieuwe hobby oppakken. Activiteiten die je best alleen kunt doen, maar die nóg leuker worden als je ze samen met iemand anders kunt delen. Maar wat als de mensen in jouw omgeving geen tijd of zin hebben om met je op pad te gaan?

Heerhugowaards stel bedacht ‘Wie gaat er met me mee?’

Dan hoef je vanaf nu niet langer bij de pakken neer te zitten of je plannen in de ijskast te zetten. Op het online platform ‘Wie gaat er met me mee’ vind je gelijkgestemden, doe je nieuwe contacten op en kun je afspreken samen iets leuks te doen. Het platform is een idee van het Heerhugowaardse stel Roos en Owen Naujoks. Toen een sportief weekendje weg in het water viel omdat de oppas op het laatste moment afzegde, is Owen maar alleen gaan fietsen. Owen: “Ik bedacht: hoe mooi zou het zijn geweest als ik nu ergens een oproep zou kunnen plaatsen, ‘ik ga fietsen in Limburg, wie gaat er met me mee?’. Ik miste een plek online waar je mensen kunt vinden die dezelfde activiteiten leuk vinden en met wie je kunt afspreken om samen iets te ondernemen. Want samen is zoveel leuker dan alleen.”

Niet in je eentje

Owen deelde zijn plan met Roos, die meteen enthousiast was. “Het sprak me gelijk aan, juist nu, in deze tijd waarin we al zoveel beperkingen kennen. Beperkingen die ervoor zorgen dat we bepaalde dingen niet meer kunnen doen, maar die tegelijkertijd ook ruimte bieden. Want er is nog heel veel dat we wel kunnen doen. Je hoeft niet binnen te blijven in je eentje. Als je samen gaat wandelen, skeeleren, fietsen, motorrijden of golfen kun je makkelijk anderhalve meter afstand bewaren.”

Mooie vriendschap

In no time werd het platform wiegaatermetmemee.nl gelanceerd en zijn twintig interessegroepen aangemaakt. Denk aan diverse sportieve activiteiten, maar bijvoorbeeld ook aan bioscoop- theater- en museumbezoek, vissen en taalmaatjes. Roos: “Binnen het platform zijn groepen te vinden waarbinnen mensen met gelijkgestemden informatie uitwisselen en ervaringen kunnen delen. Mooie wandelroutes bijvoorbeeld, of recensies van theatervoorstellingen. Ook kunnen ze oproepen plaatsen en contact leggen met elkaar en eventueel afspreken. Het enige dat ze hoeven te doen is een profiel aanmaken.” Owen: “Een uitje samen kan iets eenmaligs zijn, maar als het klikt kun je op regelmatige basis samen iets ondernemen, En wie weet groeit er wel een mooie vriendschap uit voort.”

Wiegaatermetmemee.nl richt zich op de groep van 25 jaar en ouder. Owen: “We houden het graag laagdrempelig. Onze insteek is om het mensen zo makkelijk mogelijk te maken online contact te leggen om offline activiteiten te ondernemen. Daarom kost een lidmaatschap bij ons maar twintig euro per jaar. We hopen dat zoveel mogelijk mensen een maatje weten te vinden en dat door heel Nederland vriendschappen zullen ontstaan.” Roos: “We worden ontzettend blij van berichten van mensen die dankzij het platform elkaar gevonden hebben!”

Meer weten? Ga naar wiegaatermetmemee.nl. Houd het platform ook in de gaten via facebook.com/Wiegaatermetmemee en instagram.com/wiegaatermetmemee.