De Mannen van Stavast: Cor Dol, Paul Luiken en Samir Bashara.
De Mannen van Stavast: Cor Dol, Paul Luiken en Samir Bashara. (Foto: aangeleverd)

Hoorns trio brengt eerbetoon aan het betere lied

HOORN - Ze werden er weleens gek van, de Mannen van Stavast uit Hoorn. Altijd die vergelijkingen: Blöf, Acda & De Munnik of zelfs Ramses Shaffy met een snufje Brel. Als het aan Cor Dol, Samir Bashara en Paul Luiken ligt, lijken de Mannen van Stavast nergens op. En dat laten ze graag horen via hun debuutalbum ‘Verplichte Nummers’.

De Mannen van Stavast spelen al acht jaar onregelmatig op iedere locatie waar het betere Nederlandse lied gewaardeerd wordt. De Mannen van Stavast zou je het best kunnen omschrijven als kleinkunst met een respectvolle buiging naar de popmuziek. Polderchansons dus; liedjes die prettig in het gehoor liggen, terwijl in de tekst een breed palet aan bonte personages wordt opgevoerd. Bitterzoet, met een humoristische ondertoon.

Het trio uit Hoorn heeft de afgelopen jaren een uitstekende live-reputatie opgebouwd, door hun opvallende meerstemmigheid en de opmerkelijke keuzes van onderwerpen; van voetbalvaders, tot een bliksembezoek aan Schoorldam, tot prachtige liefdesliedjes of - zoals tekstschrijver Cor Dol het zelf noemt - ‘Filosofisch gelul’.

Met ‘Verplichte Nummers’ komen de Mannen van Stavast tegemoet aan de wens van een breed publiek om vaker gehoord te kunnen worden. Op het album, geproduceerd door Ernst van Dusseldorp, staan vier muzikale pareltjes: het poppy ‘Beginnersgeluk’, de ballade ‘Betty Bakker’, het intieme familieportret ‘Simon aan het strand’ en het wat diepzinniger ‘Deze man hier’. De cd is te bestellen via een mail naar cor@kippenvelproducties.nl en kost 7,50 euro, exclusief verzendkosten, of via www.kippenvelproducties.nl. De nummers zijn ook te beluisteren via de Mannen van Stavast op Spotify.