Helderziend

Onlangs vielen gelijktijdig twee piepkleine briefjes in de brievenbus. Afkomstig van helderzienden. De beide zieners maakten kennelijk gebruik van de diensten van één en dezelfde folderverspreider. Of ze deden het samen om kosten te besparen. Kan ook. Ze boden hun niet onaanzienlijke diensten aan en brachten tevens tot uiting wat hun kwaliteiten waren. En die mochten er zijn.

De bezitters van bovennatuurlijke gaven, veelal opererend onder een kloeke Oosterse of Afrikaanse naam, bieden zich veelal weinig bescheiden aan middels advertenties en briefjes. De van vele talenten voorziene koffiedikkijkers blinken uit in vele opzichten. Wie de terugkeer van een geliefde wil bewerkstelligen kan de deur alvast open zetten. De minder succesvolle zakenlieden kunnen voor een complete ommekeer zorgen door simpelweg in gesprek te gaan met de specialist in oplossingen. Mensen met fysieke problemen als een mindere potentie of onvruchtbaarheid kunnen rekenen op een stijgend vermogen. Wie financieel aan de grond zit hoeft maar te bellen en de geldstroom kan gaan vloeien. Wie werkeloos is krijgt direct zicht op een prachtbaan. Mensen met depressieve gevoelens kunnen de pillen terzijde schuiven. Het is zelfs mogelijk om toch nog even bij te praten met een overleden dierbare. Alle lichamelijke en morele smart kan worden aangepakt.

Garantie

En het mooist van alles is dat er een garantie wordt gegeven van 100%. Geen enkele twijfel bij de dames en heren uit de ongrijpbare wetenschap. Om te weten te komen hoe deze magie tot stand komt heb ik contact opgenomen met een dezer multitalenten. Abdul heette de man die ik raadpleegde ter beoordeling van mijn kansen het rijexamen met goed gevolg af te leggen. Omdat voor niets de zon opgaat besprak Abdul eerst de financiële kant om gebruik te kunnen maken van zijn goddelijke gaven. Wel informeerde hij alvast of de rijlessen al waren begonnen en zo ja bij wie. Het noemen van rijschool Schneiders ontlokte een goedkeurende reactie: "Goeie skoel".

Magie

Vooraleer nader op mijn mogelijke verkeersdeelname in te gaan wilde Abdul afspreken op zo kort mogelijke termijn. Ik hield de boot af door te zeggen dat ik daarop terug zou komen, maar met dat bijltje had hij vaker gehakt. Zonder zijn inbreng en een magisch elixer zou het wel eens helemaal fout kunnen gaan, zo liet hij me weten. Het zou voor rust en balans zorgen. De ideale mix bij uitstek om een succesvol weggebruiker te worden.
We kennen in Nederland ook helderzienden van enige naam en faam. Gerard Croiset was er daar een van. Gerard werd ontmaskerd toen duidelijk werd dat hij gebruik zou maken van handlangers. Jomanda uit Tiel ontving, gekleed in een fraai gewaad, in de Evenementenhal aldaar busladingen mensen, die veelal huiswaarts keerden met door Jomanda ingestraald, en dus genezend, water.
Wat er ook staat te gebeuren: de paragnost in mij voorziet voor mezelf een leven zonder koffiedikkijkers.