Ook tijdens de online editie van carnaval Zwaag versieren de inwoners hun huizen.
Ook tijdens de online editie van carnaval Zwaag versieren de inwoners hun huizen. (Foto: aangeleverd)

Het Masker brengt feestje in de huiskamer

ZWAAG - Carnavalsvereniging Het Masker in Zwaag komt het hele carnavalsweekend, van 12 tot en met 16 februari, met een online carnavalsprogramma.

Het gehele carnavalsweekend kunnen kinderen uit groep 3 tot en met 8 meedoen met de Masky Jacht, een speurtocht binnen een bepaald gebied in het dorp Zwaag. Achter vele ramen zit een Masky met een letter verstopt. Het is de bedoeling om er zoveel mogelijk te verzamelen om de zin te kunnen maken. De instructies en het deelnameformulier zijn te downloaden vanaf www.carnavalzwaag.nl onder kopje '54½ editie'.

Vrijdag 12 februari staat het Knapzakkenfeest: de Thuisblijf Editie op het programma. Vanaf 20.30 uur via www.carnavalzwaag.nl of www.twitch.tv/carnavalzwaag . Een warming-up voor het carnaval, gepresenteerd door de Ex Prinsen Club. De show duurt tot 22.00 uur, gevolgd door een muzikale afsluiting. Zaterdag 13 februari is het tijd voor de Digitale Kinderoptocht; vanaf 16.30 uur via www.carnavalzwaag.nl of www.twitch.tv/carnavalzwaag . Kinderen hebben thuis geknutseld, gekleurd en gebouwd aan hun creaties en daarvan filmpjes en foto's gemaakt. Rond 17.00 uur volgt de live prijsuitreiking. Zaterdag 13 februari: de Landelijke CarnavalsQuiz, vanaf 20.00 uur via www.twitch.tv/quizzardsonline . Verzorgd door Peter Takken en Bas Manshanden van Quizzards. Tickets: www.quizzards.nl . Zondag 14 februari: 'Versier-je-eigen-huis'. Normaliter is Zwaag met carnaval rijk versierd met vlaggetjes en attributen. Het Masker heeft iedereen in Zwaag opgeroepen om het nóg gekker te maken, maar dan bij de eigen woning. De prijsuitreiking vindt online plaats tijdens het avondprogramma. Zondag 14 februari: Zwaagse Ranking the Stars Potpourri, vanaf 20.00 uur via www.carnavalzwaag.nl of www.twitch.tv/carnavalzwaag . Aan alle optochtdeelnemers is gevraagd om individueel of per koppel een act, dansje, liedje, mopje of goocheltruc uit te voeren. Ook hebben de optochtdeelnemers een lijstje met vragen beantwoord die betrekking hebben op de andere groepen en natuurlijk carnaval. Tijdens deze digitale bonte avond worden de antwoorden van de optochtdeelnemers gerankt en besproken zoals in het tv-programma Ranking the Stars. Maandag 15 februari: The Masked Singer: Zwaag Editie, vanaf 20.30 uur via www.carnavalzwaag.nl of www.twitch.tv/carnavalzwaag . Talentvol Zwaag treedt in de voetsporen van het tv-programma The Masked Singer. Een zangcompetitie waarin bekende en minder bekende Zwagers gemaskerd en gehuld in bijzondere kostuums de strijd met elkaar aangaan. Dinsdag 16 februari: Dikke Dolle Dinsdag: Thuisblijf Editie, vanaf 20.30 uur via www.carnavalzwaag.nl of www.twitch.tv/carnavalzwaag . Een gevarieerde show met optredens, sketches en humor, gebracht door ereleden, EPC-ers en Maskerleden. De show duurt tot ongeveer 22.00 uur en wordt gevolgd door een muzikale afsluiting.