Het online klimaatbordspel.
Het online klimaatbordspel. (Foto: Day of Adaption)

Speel een spannend klimaatbordspel online

HAARLEM - Alleen verander je de wereld niet. Begin daarom dichtbij huis, is het devies van de Haarlemse Shu Liang. Zij richtte stichting Day of Adaption op en maakte een online klimaatbordspel.

Willem Brand

Day of Adaption doet mee aan de Klimaatadaptieweek op 21 en 22 januari in Groningen. Prima timing: op 25 januari verenigen de wereldleiders zich online tijdens de Climate Adaption Summit om acties rond klimaatverandering te stimuleren.

Van China naar Canada

Shu Liang verhuisde op haar achttiende van China naar Canada. Daar ontmoette ze haar Nederlandse man met wie ze acht jaar in het buitenland (Emiraten en Kenia) woonde. In Zweden deed zij de masters ‘Disaster Risk Management and Climate Change Adaption’.

Bewustwording creëren

Shu Liang: "Ik wil mensen en bedrijven helpen klimaatvriendelijke stappen te nemen in hun huishouding. Door met elkaar in discussie te gaan wil ik bewustwording creëren. Hoeveel je kunt doen ligt aan het perspectief. In je eigen gezin of je buurt kan je heel veel doen."


In het bordspel komen grote thema's aan bod als droogte, overstroming, watergebrek, etc. Gevolgen van veranderend klimaat die ook haar nieuwe land bedreigen. Shu: "Ik wil graag meer Haarlemmers betrekken, want iedereen heeft een kans om het heft in eigen hand te nemen."

Unieke belevenis

Game Time is een vermakelijke en unieke belevenis die samenwerking en leren door te doen combineert. Het spel stimuleert verbindend plezier en een betekenisvolle dialoog over klimaatverandering en duurzaamheid die relevant is voor jouw studie, werk en omgeving.

Meld je aan via http://bit.ly/3rLVmrn.

Shu Liang.