Gladheid in Haarlem: dit moet je weten

REGIO - De temperaturen liggen rond het vriespunt deze dagen, en dat betekent kans op gladheid. Gelukkig zijn we in Haarlem goed voorbereid! Dit moet je weten over gladheid en strooien in Haarlem.

"De weersverwachting voor de lange termijn geeft een grote kans op winters weer", aldus Weeronline.nl.


"Komende vrijdag is het koud met overdag slechts 0-3 graden en vriest het in de nachten op grote schaal. Regionaal komt het zelfs tot matige vorst. Donderdag kan wat regen of natte sneeuw vallen."

Gladheidsplan

"Als de temperatuur richting het nulpunt gaat, gaan de strooiwagens de weg op", aldus de gemeente Haarlem. "Het is alleen niet mogelijk om álle wegen, fietspaden en stoepen in de gemeente te strooien."

'Alle strooiroutes zijn in totaal 400 kilometer lang.'

Daarom maakt de gemeente samen met Spaarnelanden een gladheidsplan. "Daarin staat welke plekken voorrang krijgen en dus als eerste gestrooid worden. Het gaat bijvoorbeeld om de belangrijkste autowegen en fietspaden, en de busroutes. Alle strooiroutes bij elkaar zijn wel 400 kilometer lang."

Video strooiteams

Bekijk op https://www.rodi.nl/regio/haarlem hoe de strooiteams van Spaarnelanden te werk gaan.

Gratis strooizout

"Inwoners kunnen zelf de stoep hun woning strooien", legt de gemeente uit. Gratis strooizout is op te halen bij het Milieuplein aan de Ir. Lelyweg 51.