Afbeelding
(Foto: Pexels.com)

'We gaan boter, kaas en eieren spelen'

DEN HELDER - Nationale Pannenkoekdag 2021 wordt een speciale, coronaveilige editie die kinderen en ouderen met elkaar verbindt. Het bakken en genieten van pannenkoeken door de ouderen vindt plaats in het verzorgingshuis, terwijl basisschoolkinderen de feestelijke aankleding verzorgen. ‘Juist nu is het belangrijk om elkaar te helpen en ouderen in het zonnetje te zetten.’

Alles is anders, maar obs de De Dijk/Meerwerf doet wel mee!

Vorig jaar gooide corona roet in het eten en werd Nationale Pannenkoekdag gecanceld. "We vonden dat we de ouderen niet voor de tweede keer konden ‘overslaan’. Dus hebben we voor deze veertiende editie een andere invulling bedacht waarbij ouderen, kinderen en pannenkoeken toch mooi samen komen", aldus Elles van den Berg namens de organisatie. Daarom bakken op vrijdag 19 maart niet de kinderen, maar de koks van de oudereninstellingen zelf de pannenkoeken. De leerlingen zorgen voor versieringen en een vrolijke noot buiten voor de instelling of digitaal. Het initiatief ligt bij de scholen die het contact hebben gelegd met de oudereninstelling. In Den Helder wordt deelgenomen door obs De Dijk/Meerwerf. "

Dansje

"Wij doen denk ik al wel tien jaar mee. Vorig jaar door corona heeft het niet plaatsgevonden. En nu zal het in een andere vorm moeten in verband met corona. Geen kinderen op locatie die bakken, maar de Golfstroom die nu de pannenkoekenmix op locatie krijgt. Wij willen- als het weer goed is - met een aantal kinderen buiten op het raam boter kaas en eieren gaan spelen met de ouderen. Er is ook een aantal kinderen uit groep 8 die buiten een dansje gaan opvoeren. Dit alles voor de ouderen in deze vervelende coronatijd", laat Marjan Huitinga van obs De Dijk/Meerwerf weten.

.