Uurtje bewegen in de buitenlucht is laagdrempelig.
Uurtje bewegen in de buitenlucht is laagdrempelig. (Foto: Team Sportservice Den Helder)

Sport en Spel in de wijk schot in de roos

DEN HELDER – “Een heel groot succes. Zoveel blije kinderen te zien doet ons goed. Maar we moeten ook even pas op de plaats maken.” Jessica Glasbergen van Team Sportservice heeft het over de net gestarte sport- en speluren in de wijken van Den Helder en Julianadorp.

“Om teleurstellingen te voorkomen hebben we besloten om te gaan werken met inschrijving. Vanaf maandag 11 januari konden kinderen die mee willen doen niet spontaan naar de locatie komen, maar moesten zich vooraf aanmelden. Dat kan overigens tot vlak voor het uurtje buitengym begint.”

Energie

Sport en Spel in de wijk is een initiatief uit de koker van het Helderse sportloket. “We mogen geen gymlessen op onze vaste locaties geven, maar we weten maar al te goed dat kinderen hun energie kwijt moeten. Dus een uurtje bewegen in de buitenlucht leek ons dé manier. Al onze buurtsportcoaches geven op negen plekken in en rond Den Helder een beweeguurtje. Laagdrempelig, sportief, maar vooral ook heel gezellig. Na zo’n thuisschooldag moeten ze even stoom afblazen. En de ouders even rust hebben”, lacht Jessica.

Zelfstandig

Team Sportservice Den Helder is vanaf maandag 11 januari gestart met een digitale inschrijving. “Op sommige locaties hebben we zelfs een tweede uur ingeboekt. Verder willen we nogmaals benadrukken dat leerlingen zelfstandig van en naar de activiteit moeten komen.”

Inschrijven

Inschrijven gaat via deze link. Meer weten? Neem contact op met Team Sportservice Den Helder via 0223-684726 of denhelder@teamsportservice.nl.