Jongeren zetten zich vrijwillig in voor Humanitas.
Jongeren zetten zich vrijwillig in voor Humanitas. (Foto: aangeleverd)

'Fijn dat ik iets voor een ander kan betekenen én nieuwe talenten leer'

DEN HELDER - Ongeveer 50 jongeren hebben zich het afgelopen jaar vrijwillig ingezet voor een ander binnen Humanitas. Met het project Maatschappelijke Diensttijd zetten jongeren tussen de 16 en 27 jaar zich actief in voor de maatschappij en tegelijkertijd werken zij aan nieuwe talenten en vaardigheden.

Emma (18), Joy (17), Kaylie (21) en Rhoda (24) zijn vier van de 50 jongeren die meedoen aan de Maatschappelijke Diensttijd. Zij zitten samen in een PR-groepje en voorzien de social media pagina’s van Humanitas van content. Kaylie: “Met het PR-groepje komen wij elke week (online) bij elkaar om nieuwe foto’s en filmpjes te maken voor op de Instagram- en Facebookpagina. Ik vind het tof dat we op deze manier kunnen laten zien hoe leuk het is om iets voor een ander te betekenen bij Humanitas.” Ook Rhoda haalt veel plezier uit haar Maatschappelijke Diensttijd traject. Rhoda: “Met het PR groepje zijn we niet alleen creatief bezig voor de social media, we proberen ook echt andere jongeren te stimuleren om vrijwilligerswerk te gaan doen.” Naast de PR-groep zet Rhoda zich ook in als jongerenmaatje. Zij ondersteund een jongen van 16 jaar die niet zo lekker in zijn vel zit en weinig contact met leeftijdsgenoten heeft. Rhoda: “Elke week gaan we samen buiten sporten, zo komen we in contact met andere jongeren die ook van sporten houden. Ik vind het fijn dat ik iets voor een ander kan betekenen en tegelijkertijd zelf nieuwe talenten leer en goede begeleiding krijg vanuit Humanitas.”

Vaardigheden

Tijdens het traject Maatschappelijke Diensttijd kan je op verschillende projecten binnen Humanitas Kop van Noord-Holland iets doen voor een ander. Je zet je niet alleen in voor de maatschappij, maar je leert ook nieuwe vaardigheden, ontdekt je talenten en waar je uitdagingen liggen. Ook ontmoet je andere jongeren en bouw je nieuwe vriendschappen op. Wij vinden het traject erg waardevol voor onze ontwikkeling en loopbaan. Ben jij enthousiast en wil je ook meedoen aan de Maatschappelijke Diensttijd? Meld je dan snel aan! Volg ons ook meteen even op onze Instagram en Facebookpagina!

Aanmelden voor de Maatschappelijke Diensttijd: Kopvannoord-holland@humanitas.nl of app Denise 06-35115536.

Instagram: Humanitas_kopvannoordholland

Facebook: HumanitasKopvanNoord-Holland