Een schilderij gemaakt door een gast van het Inloophuis. .
Een schilderij gemaakt door een gast van het Inloophuis. . (Foto: aangeleverd)

Aandacht voor de impact van kanker, juist nu

DEN HELDER - Wereldwijd wordt elk jaar op 4 februari stilgestaan bij kanker, een ziekte waar één op de drie Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd. "Juist nu is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van kanker. En dat mensen met kanker en hun naasten de weg weten te vinden naar zorg en ondersteuning, welke coronaproof is", meldt Gery Posch, een van de vrijwilligsters bij het Inloophuis.

"De afgelopen jaren hadden we in het Inloophuis Den Helder rond deze datum altijd een open dag. Ruimte om elkaar extra te ontmoeten, zowel voor gasten als belangstellenden. Op dit moment is het elkaar ontmoeten al bijna een jaar moeilijk soms zelfs onmogelijk. Toch willen we 4 februari niet onopgemerkt voorbij laten gaan:, vervolgt ze. "We willen graag een document (digitaal) maken met bijdragen waarin ervaringen en/of gevoel rondom het effect van kanker op het leven gedeeld worden. Daarom deze uitnodiging aan de inwoners in onze regio. Deel uw ervaring met ons. Wij maken er een geheel van dat we vervolgens kunnen delen met elkaar."

Bijdragen zijn op allerlei manieren aan te leveren. Gery: "Bijvoorbeeld in een gedicht, een kunstwerk dat heeft ontroerd of zelf gemaakt is, een muziekstuk of lied waarin steun wordt gevonden en dat betekenisvol is. Een plek (foto) in de regio waar u tot uzelf kunt komen. Wat heel fijn is als u ook een korte toelichting op uw bijdrage kunt schrijven. Denk erover na en stuur het dan op naar de redactie van de nieuwsbrief redactienieuwsbriefinloophuis@gmail.com."


Bijdragen dienen voor 4 maart a.s. binnen te zijn.