Coördinator algemene groepen en flexvrijwilligers Anneke Bais.
Coördinator algemene groepen en flexvrijwilligers Anneke Bais. (Foto: aangeleverd)

'Deze stichting staat voor alles wat ik belangrijk vind in het leven'

Vervolg van de voorpagina.

Momenteel houdt de stichting Present zich in Den Helder bezig met het in vervulling laten gaan van allerlei wensen. "In dit geval kun je een wens voor een ander doorgeven of je aanmelden om een wens van een ander te realiseren. Denk aan mensen die vereenzamen of gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We waren voornemens in de winkels van onze zusterstichting kringloopbedrijf Het Boelhuys wensputten te plaatsen, maar dat gaat nu helaas niet door. Om toch te kunnen starten pakken we dit via Social Media op en kunnen mensen via mail hun wensen tot 1 mei van dit jaar insturen. Zodra de winkels open gaan zal ook de fysieke wensput in de beide winkels van Het Boelhuys worden geplaatst."

Duofiets

Volgens Anneke wordt er elke week één wens uit de put gehaald om deze te realiseren. "Voorbeelden kunnen zijn; geef een gezin op dat financieel nooit in de gelegenheid is om een dagje weg te gaan, Iemand die een kamer heeft die moet worden behangen, Of iemand die zelf niet meer kan fietsen maar heel graag eens een dagje zou willen fietsen op een duofiets. Eigenlijk kun je alles wensen wat in de mogelijkheden van Stichting Present Den Helder en Texel ligt."

Daarnaast is Present bezig met een tekenfestijn waarbij kinderen van de Kleine Reiziger tekeningen gaan maken op de ramen van de Zeester. "We zijn nog bezig met andere locaties. Dus als er kinderen en/of gezinnen zijn die ook willen tekenen, zijn zij van harte welkom om te reageren. Ook is onze flexgroep nog steeds bezig met het opknappen van tuinen en werken in lege woningen."

Uitdaging

In deze coronatijd mag het duidelijk zijn dat het vervullen van wensen een uitdaging is. Anneke: "We doen ons uiterste best zoveel mogelijk te doen met inachtneming van de regelgeving. Dit betekent natuurlijk wel dat we op dit moment niet met grote groepen aan het werk kunnen gaan. We proberen zoveel mogelijk mensen blij te maken, maar we kunnen niet alle wensen in vervulling laten gaan."

De stichting Present Den Helder en Texel kan voor haar werkzaamheden te allen tijde gemotiveerde vrijwilligers gebruiken. "Ze zijn van harte welkom. Het is bijvoorbeeld ontzettend leuk om eenmalig als gezin een keer een project te doen. Als bedrijf is het een leuke teambuilding onder het motto maatschappelijk bewust ondernemen. Maar ook als individu kun je je opgeven en op pad gaan met onze flexgroep", aldus een enthousiaste Anneke.

Sociale hart

"Het welbevinden van jong tot oud, ongeacht wie je bent is voor ons belangrijk. Samen met onze vrijwilligers ontlasten we de ambulant medewerkers van de maatschappelijke organisaties, zodat zij beter hun werk kunnen doen en de hulpontvangers een nieuwe start kunnen geven. Langs deze weg dagen we de lezers van het Helders Nieuwsblad uit om een keer een project met ons mee te doen en te ervaren wat het betekent om ervoor een ander te mogen zijn! Dus...wie laat zijn of haar sociale hart spreken?"

Opgave wensput

Tot 1 mei 2021 kunnen wensen worden aangegeven om eventueel in vervulling te laten gaan. Zend alle gegevens (inclusief e-mail adres en telefoonnummer), alsook de informatie voor wie een wens wordt gedaan (inclusief gezinssamenstelling) én de reden waarom de wens ingediend wordt door aan adm.presentdenhelder@gmail.com.


Wie zelf ook wil meewerken aan het uitvoeren van deze wens, kan dat aangeven in de mail.