V.l.n.r. Ylona, Jennifer, Suzanne en Helene.
V.l.n.r. Ylona, Jennifer, Suzanne en Helene. (Foto: JB/RM)

'Ik wil mijn hand niet ophouden, maar ik word ertoe gedwongen'

DEN HELDER - 'Het oudste beroep ter wereld trekt het niet meer. Best een grappige koptekst vind je niet? Maar het verhaal hierachter is dat zeker niet, zoals wij hier zullen toelichten. Onze vriendin Ylona heeft al negen jaar een eigen bedrijf genaamd The Rosegarden en ja, dit is dus een plek waar seks te koop is. Niet meteen een doelgroep waarmee iedereen zich wil identificeren, maar stop niet meteen en lees toch even door.'

Vriendinnen starten crowdfundingsactie om The Rosegarden te redden

Bovenstaande tekst vormt het intro van een brief die Jennifer Pleune, Helene van Egmond en Suzanne Hoep hebben opgesteld met de bedoeling een crowdfundingsactie te starten om hun vriendin Ylona Meeuwis financieel bij te kunnen staan.

Karaoke

Ylona Meeuwis opende negen jaar geleden haar bedrijf The Rosegarden aan de Weststraat, nadat zij eerder een club in Rotterdam bestierde. "Toen ik in Den Helder kwam wonen ben ik me meteen gaan oriënteren op deze markt en kon ik al gauw Club Aphrodite overnemen. Omdat alle voorzieningen al aanwezig waren konden de deuren snel open en heb ik de naam veranderd in The Rosegarden. Van meet af aan liep het goed. Den Helder is een hechte gemeenschap en al snel bouwde ik een vaste klantenkring op. Dat komt mede doordat hier geen enkele verplichting geldt om met een dame af te spreken. Je kunt net zo goed met een vriendengroep gezellig aan de bar zitten of meezingen met mariniers die aan karaoke doen."

Vriendin Jennifer Pleune vult aan: "Ook voor mij en mijn vriendinnen geldt dat we hier louter komen voor de gezelligheid aan de bar. We zeggen dan ook altijd: 'We gaan naar Yloon in plaats van naar The Rosegarden'. Natuurlijk kunnen mensen een kamer huren om zich te verpozen met een dame, maar dat gebeurt allemaal heel discreet. In het café hebben wij nog nooit dingen meegemaakt die ongepast zijn."

Lees verder pagina 18.






Afbeelding
Afbeelding
Ylona met de donatiepot.