Astor Piazzolla.
Astor Piazzolla. (Foto: Susana Mulé)

Triade organiseert gratis webinar over Astor Piazzolla

DEN HELDER - Triade organiseert donderdag 22 april om 20.00 uur een webinar over de bekende Argentijnse tangomuzikant, bandoneonist en componist Astor Piazzolla.

Astor Piazzolla (1921-1992) wordt gerekend tot een van de grootste muzikanten/componisten van de afgelopen eeuw. Hij was de vernieuwer die Argentinië een nieuwe vorm van tango gaf, hij componeerde talloze klassiekers - van Oblivion tot Libertango - en was de beste op zijn instrument, de bandoneon. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat hij werd geboren.

Piazzolla’s invloed op de muziek en dans was enorm. Harmonisch en ritmisch heeft Piazzolla de tango op revolutionaire wijze veranderd. Hij deed dingen met de ritmiek die nog nooit gedaan waren. In de webinar dan ook vele voorbeelden van deze revolutionaire muziek gespeeld door Piazzolla zelf en door anderen. Er worden verhalen verteld over zijn leven door onder andere een ooggetuige, uiteraard is er aandacht voor de tango en wat Piazzolla’s invloed hierop is geweest. Het publiek proeft de sfeer van Argentinië middels foto’s en beeldende kunst en ziet hoe artiesten door de jaren heen Piazzolla’s muziek gebruikten als grote inspiratiebron. Uiteraard mag de beroemde traan van Maxima niet ontbreken die over haar wang gleed toen bandoneon speler Carel Kraayenhof zijn interpretatie gaf van Piazzolla’s Adiós Nonino tijdens het huwelijk van het koningspaar in 2002.

Aanmelden

De webinar is geheel gratis. Aanmelden is heel makkelijk. Op www.triade-denhelder.nl staat onder de aankondiging van deze webinar een registratielink. Klik hierop en vul de gevraagde gegevens in. Na aanmelding ontvangt men via e-mail de zoomlink waarmee op 22 april ingelogd kan worden.

Op de foto van Susana Mulé de componist Astor Piazolla.