bron: Eigen Huis & Interieur
bron: Eigen Huis & Interieur (Foto: fauteuil Pacha van Gubi. Kleed unfold Blush van Casuals)

Aardekleuren zijn trending in 2021

De duurzaamheidstrend waait over naar het interieur. Meer dan ooit zijn we doordrongen dat een verandering van levensstijl noodzakelijk is en dat we op zoek moeten gaan naar nieuwe manieren van produceren.

We zullen ons steeds meer gaan afvragen over de oorsprong van materialen, hoe gezond ze zijn en hoe circulair. Ook van meubels willen we weten hoe ze geproduceerd worden. Dit alles heeft invloed op de vormgeving van onze interieurs. Zachte, organische vormen, ecologische materialen en ambachtelijke afwerkingen: de natuur dringt als het ware ons interieur binnen.

Vegan luxury

Eén van de grootste trends binnen de ecologische golf is vegan luxury. Veganisme beperkt zich tenslotte niet tot eten, maar is een complete levensstijl.

Deze trend groepeert vooral diepe tinten. Diepe tinten voor intimiteit.

Complexe kleurvarianten

Net zoals donkere kleuren in de natuur zijn dit complexe kleurvarianten met veel ondertonen: Upcycled Olive is een koele donkerbruin met ondertonen van groen en grijs, terwijl Coffee Ground een warme donkerbruin met rode ondertonen is. Volcano Ash neigt dan weer naar donkerblauw. Die tinten kunnen worden aangevuld met twee lichtere kleuren die het palet verzachten en de mogelijkheid geven om te spelen met licht en donker.

bron: Eigen Huis & Interieur