Cursisten april 2021.
Cursisten april 2021. (Foto: aangeleverd)

Zes nieuwe zwemonderwijzers MSV Zeemacht

DEN HELDER - Zes instructeurs van de leszwemafdeling van MSV Zeemacht zijn zaterdag 17 april geslaagd voor de opleiding zwemonderwijzer (NLQF3 gekwalificeerd).

Voor deze cursisten was de opleiding gestart in het najaar van 2019, de bedoeling was dat zij in de zomer 2020 de cursus met het examen zouden afsluiten. Helaas, het covid-19 virus bracht het verloop van de cursus wat in de war: door de coronastops moest het examen tot twee maal toe worden uitgesteld.

Coronastop

De opleiding is door de vereniging gefaciliteerd, de opleiding zelf werd gegeven door de stichting ENVOZ beroepsopleiding.

Welke is aangesloten bij de Internationale Federatie van Swimming Teachers Association.

De cursisten hadden maanden geleden het theoretische deel al afgerond, ook de verplichte stages waren inmiddels in 2020 volbracht. Door de coronastop van half december werd het geplande examen weer uitgesteld, pas na de herstart van half maart konden nieuwe data gepland worden.

De examencommissie van de ENVOZ kwam twee zaterdagen naar Den Helder om de praktijklessen te beoordelen. Zaterdag 17 april kregen de cursisten de uitslag: Alle zes hebben de opleiding afgesloten met een Europees diploma Zwemonderwijzer!

Ook ontvingen de zij de tweejarig geldende licentie en natuurlijk daarbij bloemen van MSV Zeemacht.