V.l.n.r. Henk Foekens (Voedselbanken Nederland), Ellen van der Linde (Marketing Manager Douwe Egberts), Jaap Stelling (Lionsclubs Nederland) en René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland.
V.l.n.r. Henk Foekens (Voedselbanken Nederland), Ellen van der Linde (Marketing Manager Douwe Egberts), Jaap Stelling (Lionsclubs Nederland) en René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland. (Foto: aangeleverd)

Recordopbrengst DE punten voor voedselbank

DEN HELDER - Jaap Stelling van Lionsclubs Nederland overhandigde onlangs de opbrengst van hun jaarlijkse inzamelingsactie D.E waardepunten aan Voedselbanken Nederland. Dit jaar braken zij wederom een record en konden ze de waardepunten verzilveren tegen 204.000 pakken D.E Aroma Rood pakken koffie. Dat is inclusief 20% donatie van Douwe Egberts. Ook de Helderse Lionsclub verzamelt elk jaar DE punten voor dit goede doel. Dit jaar leverde de Lionsclub Den Helder maar liefst 900 punten in.

Sinds 2012 zamelt deze charitatieve club door heel Nederland waardepunten van Douwe Egberts in, om deze te kunnen verzilveren tegen D.E Aroma Rood pakken koffie. Jaap Stelling overhandigde de pakken koffie aan René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland. Het zijn er 70.000 meer dan het jaar daarvoor. Mooi feit is dat daarmee ook een record van 1 miljoen pakken koffie voor de voedselbanken in de afgelopen negen jaar is overschreden. Een kop koffie is voor ruim een miljoen Nederlanders die onder de armoedegrens leven, een product dat een flinke hap uit het beschikbare budget neemt.

Vanzelfsprekend

Een dagelijks bakje koffie is dus ook voor de klanten van de voedselbanken in Nederland niet vanzelfsprekend. Pien de Ruig van Voedselbanken Nederland zegt hierover: "We streven bij de samenstelling van de voedselpakketten naar een combinatie van verse producten zoals groente en fruit en langer houdbare producten. In de praktijk worden langer houdbare producten zoals koffie minder vaak gedoneerd, waardoor koffie lang niet altijd onderdeel uitmaakt van de pakketten. Door deze jaarlijkse inzamelingsactie van Lionsclubs Nederland zit koffie de komende tijd in de pakketten en dat waarderen onze klanten enorm."

.