V.l.n.r. Lambert Bruin, Tino Kerdijk, Stef van Amesfoort, Jon Ruigrok en Mark de Graaf.
V.l.n.r. Lambert Bruin, Tino Kerdijk, Stef van Amesfoort, Jon Ruigrok en Mark de Graaf. (Foto: Druktemaker)

'Een geweldige stap voorwaarts in deze bijzonder moeilijke tijden'

DEN HELDER - De Helderse Coöperatie Bestel Maar U.A. (moederbedrijf van Jutterclub.nl) en Stichting Jutterstad (samenwerking tussen HOB en Ravelijncenter) tekenden eind vorige week hun samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de realisatie van de digitale Helderse winkelstad op www.jutterstad.nl. Het doel: meer online verkopen en meer traffic naar de winkels van Helderse ondernemers.

Samenwerking tussen Bestel Maar U.A. en Stichting Jutterstad bekrachtigd

"Een geweldige stap voorwaarts in deze bijzonder moeilijke tijden", zegt Stef van Amesfoort, een van de initiatiefnemers in deze samenwerking en bestuurslid van de nieuw opgerichte Stichting Jutterstad. Na het succes van Jutterclub.nl is vanuit de Coöperatie Bestel Maar contact gezocht met onder andere het Ravelijncenter en de Helderse Ondernemers Vereniging Binnenstad (HOB). Het uitgangspunt daarbij was helder: het succes voor de horeca ook realiseren voor alle overige ondernemers in Den Helder en Julianadorp. "Het leek ons de meest logische stap in Den Helder, we weten hoeveel omzet er online wegvloeit uit onze stad naar de grote online platformen", meldt Tino Kerdijk, voorzitter van de Coöperatie. Hij vervolgt: "We hebben gezien dat deze lokale aanpak werkt, Heldenaren willen heel graag bij Helderse ondernemers bestellen, maar het moet ze wel gemakkelijk gemaakt worden."

Lambert Bruin, voorzitter Ravelijncenter: "Een pilot van het platform heeft al gedraaid op het Ravelijncenter. Daar hebben we veel van geleerd in de gesprekken met ondernemers en de feedback van Helderse consumenten. Allereerst werd duidelijk dat ondernemers graag hun volledige voorraad en artikelen online wilden verkopen. Dit zorgt echter voor veel complexe situaties doordat technische koppelingen met diverse softwareleveranciers moesten worden gerealiseerd. Daarom is nu gekozen voor een veel simpelere opzet: Helderse Super Deals."

Lees verder pagina 21.