Snoopy is de cavia links op de foto.
Snoopy is de cavia links op de foto.

Baasje gezocht voor de zwarte skinny cavia Snoopy

Snoopy is een ‘bloterd’ of beter gezegd een zwart skinny cavia. Het is een beertje met geboortedatum: 12-09-2020. Samen met zijn broertje Muchu waren de mannen een poosje geleden ook in het asiel, destijds wegens privé omstandigheden van de eigenaar. Het duurde niet zo heel erg lang en hoera, de mannen mochten verhuizen naar een nieuw liefdevol thuis. Helaas, om wat voor reden dan ook hebben de mannen daverende ruzie gekregen en ondanks herhaalde pogingen gaat het echt niet goed komen samen. Om nog meer verwonding te voorkomen wonen de mannen nu apart van elkaar en zijn dus ook apart op zoek naar een nieuw warm mandje.

Levenspartner

Maar ja, een cavia alleen is heel erg alleen. Hoe goed we als mensen ook ons best doen, we zijn nu eenmaal geen cavia. Dus graag in de toekomst een vriendinnetje als levenspartner. Alleen moet Snoopy voor die tijd wel gecastreerd worden om nageslacht te voorkomen en bij voorkeur ook een match met een skinny of baldwin cavia. Deze cavia’s hebben een beetje extra zorg nodig. Cavia’s met vacht kunnen met mooi weer overdag best een paar uurtjes naar buiten, lekker van het zonnetje genieten. Voor haarloze cavia’s ligt dat anders. Voor hen is het belangrijk dat het warm blijft en dus binnen zo ongeveer voor de kachel. Nee u hoeft geen sjaaltje te beien, zo erg is het niet Een ruim ingericht verblijf met fijne schuilhoekjes en warme ligplekjes is voldoende. Als klein cavia’tje heeft Snoopy een groeiachterstand gehad maar inmiddels heeft hij dat aardig ingehaald en is hij net zo gezond als Muchu, alleen een ietsje pietsie kleiner.

Voeding

Als voeding Cavia Selective in combinatie met vers hooi, schoon drinkwater en een ruime variatie aan groenten en fruit. Cavia’s kunnen namelijk niet zelf vitamine C aanmaken en moeten het dus uit voeding verkrijgen. Er is veel aandacht besteedt aan de dieren met als resultaat dat ze vriendelijk in de omgang zijn.

Nieuwe mensen is natuurlijk altijd even wennen maar dat komt wel goed. Natuurlijk laat Snoopy van zich horen als hij denkt dat er iets lekkers aan komt, dat is caafs en voor de echte cavialiefhebber klinkt het als muziek in de oren. Bent u helemaal enthousiast en heeft u de ideale situatie in de aanbieding? Kom kennismaken; u bent welkom!

Let op, alleen op afspraak. Dierentehuis 't Schuthok. www.schuthok.nl