Tessa demonstreert hoe fijn fietsen is!
Tessa demonstreert hoe fijn fietsen is! (Foto: aangeleverd)

'Het hoeft niet keihard maar moet wel veilig!'

DEN HELDER - Corona heeft voor veel ellende gezorgd. Maar cijfers wijzen ook uit dat meer dan vijftig procent van de Nederlanders sindsdien regelmatig op de pedalen klimt. Dat is dan weer goed nieuws. Logisch gevolg is dat de fietsverkoop ook in de lift zit. En daarmee de e-bike. Een fiets die niet voor iedereen even makkelijk te hanteren is. Een van de redenen voor Team Sportservice om fietslessen aan te bieden. De fietscursus begint maandag 14 juni op het terrein van wielervereniging HRTC DOK in de Schooten en duurt vier weken.

Fietslessen voor stadsfietsers, e-bikers en driewielfietsers in Den Helder

Half februari werden veertien buurtsportcoaches van Team Sportservice de trotse eigenaar van het certificaat Fietsinstructeur. De Helderse Tessa Scholte (29) was daar een van. Sinds zes jaar is ze werkzaam bij Team Sportservice Den Helder waar ze onder meer gymlessen geeft aan kleuters tot en met groep 8 en basisschoolleerlingen. "De laatste tijd geef ik ook aan ouderen les en dat vind ik heel leuk om te doen. Daar ligt ook zeker mijn kracht. Binnen het Team van Sportservice Den Helder kreeg ik de kans om me - naast de gymlessen op scholen - één dag in de week op ouderen te richten. Dat doe ik met activiteiten als balkongym, buitensporten en binnenkort met fietslessen. Dus ja, ik heb een lekker afwisselende baan, kun je wel zeggen", lacht ze.

Zoals vermeld behaalden veertien buurtsportcoaches van Team Sportservice in het kader van project 'Doortrappen' onlangs het certificaat Fietsinstructeur. "Onder de noemer 'Fiets fit tot je 100ste' gaan wij fietslessen geven aan iedereen die onzeker is op een fiets. Nederland is een echt fietsland en daar wil je als inwoner zo lang mogelijk van genieten. Maar dat moet wel op een veilige manier", zegt Tessa die tijdens de cursus heel veel heeft opgestoken. "Ja, we hebben onwijs veel geleerd. We hebben op allerlei fietsen gefietst om te voelen wat de verschillen zijn. Ook op een e-bike en een driewieler. Het fietst allemaal weer anders en je moet er dus wel even aan wennen. Dus deze lessen zijn beslist geen overbodige luxe."

Lees verder pagina 8.


Sanne Melching van Team Sportservice toont trots haar certificaat.
Tessa Scholte (l) geeft instructies aan de andere deelnemers van de cursus.