Werkzaamheden kade Helders kanaal

DEN HELDER - Aannemer Oosterhof Holman startte maandag 7 juni j.l. met de opknapbeurt van de kade van het Helders Kanaal. Het is een grote klus die zeker tot het einde van het jaar zal duren.

Het project is opgedeeld in drie gebieden. Gebied 1 betreft het gedeelte langs de Spoorgracht vanaf de Vismarkt tot de Sluisdijkstraat. Gebied 2 is het gebied langs de Keizersgracht vanaf Nieuwe Kerkplein richting de dijk. In gebied 3 gaat het om het gebied langs de Molengracht vanaf de Bierstraat tot de Ooststraat (Mosterdbrug). De huidige kade/beschoeiing is er slecht aan toe. Over een lengte van ongeveer een kilometer gaan we die vervangen. Dat gebeurt vanaf het water. Ook in de nieuwe situatie komen er aanlegsteigers voor kleine plezierbootjes. Dit jaar worden alleen de gebieden 1, 2 en 3 aangepakt. Op een later moment volgt een opknapbeurt voor de kades in de gebieden 4 en 5. Deze zijn er minder slecht aan toe en kunnen dus nog even wachten.

Tijdige informatie

De aannemer informeert aanwonenden tijdig als er in de buurt van de woning gewerkt gaat worden. Ook booteigenaren krijgen op tijd bericht met het verzoek hun bootje tijdelijk te verplaatsen. Tijdens het werk aan de kade zal er ongetwijfeld hinder/overlast ontstaan. De aannemer probeert dit zoveel mogelijk te beperken.

Omgeving

De gemeente wijst erop dat het werkterrein een gevaarlijke plek kan zijn voor kinderen. Het is beter om ze tijdens de werkzaamheden niet in dit gebied te laten spelen. Wie vragen heeft kan contact opnemen met Roel Spijker via r.spijker@denhelder.nl