Mevrouw Sijnke en Simone met hun appeltaart .
Mevrouw Sijnke en Simone met hun appeltaart . (Foto: aangeleverd)

Het kampioenschap appeltaart bakken voor ouderen

DEN HELDER - Heerlijk zoet rook het vandaag in locatie De Groene Vecht. Zorggroep Tellus organiseerde op woensdag 16 juni een Appeltaartbak wedstrijd: Heel Tellus bakt.

Ylvie Verschoor, marketing en communicatiemedewerker van Tellus is aanwezig als de taartenbakkers bezig zijn met het schillen van de appels en het maken van het deeg. Verschoor: ‘In beide locaties worden maandelijks gesprekken gevoerd tussen bewoners en de bestuurder. Een tijd terug was Wilco van de Most, Raad van Bestuur te laat tijdens het gesprek met bewoners van De Groene Vecht. Als tegenprestatie bakte hij voor hen een appeltaart.’

Bakwedstrijd

De appeltaart smaakte naar meer en bewoners vroegen of er niet vaker een appeltaart gebakken kon worden. In het kader van meer sámen doen werd besloten om een appeltaart bakwedstrijd te organiseren voor bewoners, familieleden, medewerkers en vrijwilligers. De regels voor de bakwedstrijd waren simpel. Men vormt een duo en leverde vooraf bij de keuken zijn of haar geheime ingrediënten aan voor een heerlijke taart. Voor de wedstrijd hadden tien duo’s zich aangemeld, onder andere keukenpersoneel, zorgmedewerkers, medewerkers van de facilitaire dienst, personeel van kantoor, familieleden, vrijwilligers, en uiteraard fanatieke bewoners van De Groene Vecht.

Kanjer

In tweetallen is ‘s ochtends met veel enthousiasme een overheerlijke appeltaart gebakken. Simone Takes, medewerker welzijn, bakte samen met mevrouw Sijnke een kanjer van een taart. Takes ‘Ik had nog nooit een appeltaart gebakken, maar het resultaat mag er zijn. Samen met mevrouw Sijnke heb ik een prachtige taart gebakken. Nu hopen dat de taart net zo lekker smaakt als hij eruit ziet.’

's Middags kon het hele huis genieten van een heerlijk stukje appelgebak. Naast de appeltaarten die gebakken waren voor de wedstrijd, hadden de koks van Tellus extra taarten gebakken voor de rest van de bewoners. De jury van Tellus, bestaande uit een kok, een lid van de Cliëntenraad en de HR-adviseur, hebben de tien zelfgemaakte taarten beoordeeld. Het tweetal dat het meeste aantal punten heeft gekregen voor smaak, uiterlijk en consistentie won een echte Tellus appeltaart trofee.