Ashley Kloos.
Ashley Kloos. (Foto: aangeleverd)

'Ik word heel blij en vrolijk van muziek maken'

JULIANADORP - De in Julianadorp woonachtige fluitiste Ashley Kloos (15) mocht in 2019 de 'Jong talentprijs' van de Stichting Kristalhelder in ontvangst nemen waar een mooie geldprijs aan verbonden was om haar muzikale talent verder te ontwikkelen. Ondanks de moeilijke coronatijd zonder repetities en muzikale uitdagingen is zij doorgegaan zich verder te ontwikkelen met als mooi resultaat dat zij een uitnodiging heeft gekregen om deel te nemen aan de Zomeracademie van de Nederlandse Fluit Academie in Ede.

Julianadorper Ashley Kloos uitgenodigd door Nederlandse Fluit Academie

Een gesprek met Ashley en haar vader Michel Kloos bij Muziekvereniging Kunstzin leert dat niet alleen Ashley aan de Julianadorper muziekvereniging is verbonden, maar dat ook haar opa en oma, vader en moeder en haar jongere zusje de muziekvereniging een warm hart toedragen. "Kunstzin bestaat sinds 1983, dus dat is al een tijdje", zegt Michel Kloos, tevens voorzitter van de vereniging. "Door de jaren heen zijn we uitgegroeid tot een volwaardige vereniging met zo'n 53 leden die bij ons terecht kunnen voor alle soorten slagwerk in de meest uitgebreide zin. Daarnaast zijn er de blaasinstrumenten zoals fluit, trompet, saxofoon, bariton, sousafoon en trombone. Eigenlijk alle blaasinstrumenten die in een fanfare thuishoren."

Volgens Michel bestaat de vereniging naast de fanfare uit verschillende onderdelen. "We hebben ook een fanfareorkest dat concerten geeft, dan is er de drumfanfare die op straat loopt tijdens evenementen als de Avondvierdaagse of Koningsdag, nog een dweilorkest die voor de feestjes gaat én we hebben een zogenaamde Colorguard-afdeling. Deze tak is een doorontwikkeling van de majoretteafdeling."

Lees verder pagina 22.


Afbeelding