Parnassia.
Parnassia. Foto: Henk van Bruggen

Op zoek naar de beeldschone parnassia

Algemeen

DEN HELDER - In het Refugium bloeit van juli tot en met september de fraaie stervormige Parnassia. Hoe bijzonder deze plant is, kun je ontdekken bij de excursie zondag 29 augustus van 13.30 tot 15.30 uur. 

Onder leiding van een gids van Landschap Noord-Holland wandel je naar het gebied. Onderweg wordt er natuurlijk gelet op vogels en andere dieren. Er grazen Schotse Hooglanders die de vegetatie kort houden. Parnassia groeit graag in deze voedselarme, vochtige duinvalleien en de witte bloemen vallen op in dit stukje natuur. Het is een vrij zeldzame plant die hier alleen in de duinstreek groeit.

Eldorado met bijzondere soorten

Het Refugium is ontstaan toen sportvelden werden omgevormd tot nieuwe natuur. Het is zeven hectare groot en een eldorado voor bijzondere planten en dieren. In dit gebied is ook de zeldzame tijgerspin waargenomen, één van de grootste spinnensoorten in Nederland.

Ga je mee?

Het vertrekpunt: Bezoekerscentrum De Helderse Vallei, De Helderse Vallei 9-11, Den Helder. Kosten: Volwassenen € 7,- en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar, beschermers betalen € 4,- en € 2,- voor kinderen tot 12 jaar.

Meer informatie en reserveren via: www.gaatumee.nl.