Rina van Yogacentrum Rina is klaar voor de opening eind augustus.
Rina van Yogacentrum Rina is klaar voor de opening eind augustus. (Foto: pr )

Nieuw in Den Helder: Yogacentrum Rina

DEN HELDER - Vanaf eind augustus 2021 opent Yogacentrum Rina haar deuren in diverse buurthuizen in Den Helder. Je kunt er terecht voor stoelyoga, hatha yoga en zwangerschapsyoga. Bewegen houdt lichaam en geest gezond. 

Welke vorm van yoga past bij jou? 

Stoelyoga is mooi. Zelfs als je lichamelijk beperkt bent kun je bijvoorbeeld meedoen vanuit je rolstoel. Maar ook als gewone yoga niet meer gaat, is stoelyoga een volwaardige manier om weer aan yoga te kunnen doen.

Hatha yoga is voor iedereen. Na iedere eenvoudige houding is er een pauze zodat het lichaam weer tot rust kan komen voor je een nieuwe eenvoudige houding aanneemt. Daarom lukt hatha yoga bij iedereen.

De keuze is enorm, dus geen excuses

Tijdens de zwangerschapsyoga leer je om te gaan met de dingen die zich voor doen tijdens de zwangerschap en bevalling. Eén keer in de twee maanden is er een partneravond met nuttige tips. Bovendien is dit uurtje echt een moment voor jezelf! Je kunt instromen vanaf 20 weken.

Over Rina van Schijndel-Knook

Sinds oktober 2020 woont Rina in Den Helder, ze is 63 jaar en geboren in Eindhoven. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen. In 1996 behaalde ze haar diploma als yogadocent met een specialisatie voor ‘yoga voor ouderen’ in Den Bosch bij opleidingsinstituut Mudita. 


In 1997 ontving ze haar diploma voor zwangerschapsyoga. Mudita stond voor eenvoud, iets wat Rina goed ligt. De bijscholing voor stoelyoga heeft ze in 2017 gedaan bij Paula Jap Tjong in Hoofddorp.