Peter Schilder.
Peter Schilder. (Foto: Henri Rodenhuis)

Vrijwilliger in beeld

DEN HELDER - ''Ik vind dit werk mooi en veelzijdig en kan zo ook iets voor een ander betekenen.'' Peter Schilder (52) is gehuwd en werkzaam bij de Koninklijke Marine als sergeant-majoor, schrijver en naast deze baan, om een nieuwe carrière na FLO te starten, sinds vorig jaar ook barbier.

Door: Henri Rodenhuis 

''Een aantal jaren geleden voelde het goed om na een periode van mantelzorgen voor mijn vader mijzelf in te blijven zetten voor anderen. Via het netwerk 'Noordkop voor elkaar' kwam ik in contact met ’s Heeren Loo (Woonzorgpark Noorderhaven). Ik werd 'maatje' van één van de bewoners. Deze 32-jarige jongeman wilde graag een maatje waarmee hij kon sparren. Hij houdt van grapjes en vertelt graag verhalen. Ik ga twee keer per maand bij hem op bezoek en dan gaan we leuke dingen doen. Hierbij kun je denken aan een film in de bioscoop, wandelen, zwemmen of naar de dierentuin. Hij en ik kijken er iedere keer naar uit. Hij houdt van voetbal, maar ook van lekker eten en een sigaretje roken. Chocoladerepen en M&M’s zijn onweerstaanbaar voor hem. We nemen soms ook rustig de tijd om ontspanning en gezelligheid met elkaar te delen. Door het personeel van ’s Heeren Loo wordt veel gedaan voor de bewoners, maar om leuke dingen te ondernemen is niet altijd voldoende tijd. Hier kunnen vrijwilligers het verschil maken in beleving van bewoners en begeleiders.''

Wil je ook een waardevolle aanvulling zijn in het leven van cliënten van 's Heeren Loo? Neem dan contact op met Karla en Jerina. Gezamenlijk wordt er gekeken welke activiteit bij je past. Je krijgt ondersteuning door middel van het volgen van trainingen en e-learnings, je kunt reiskosten declareren, en je ontvangt een eindejaarsgeschenk. Contact: Karla.niezen@sheerenloo.nl / Jerina.docter@sheerenloo.nl.