Wabe Kaptein (links) en Dwight Tahapary.
Wabe Kaptein (links) en Dwight Tahapary. (Foto: aangeleverd)

Wilms biedt méér dan 24/7 storingsdienst

DEN HELDER - Groot worden, maar persoonlijk blijven denken en handelen. Dat onderscheidt Wilms in het algemeen en de Wilms onderhoud – storing in het bijzonder. ,,Want als mensen letterlijk in de kou staan, dan kun je als bedrijf het verschil maken”, vertelt Wabe Kaptein (49), Hoofd Wilms onderhoud - storing. ,,Wij hebben een 24/7 storingsdienst, maar doen meer dan storingen oplossen. Indien nodig pakken we het snel en grondig aan: wij hebben onlangs een klant binnen een dag aan een nieuwe cv-ketel geholpen. Dat wil zeggen: ’s ochtends werd bij de controle geconstateerd dat repareren geen zin meer had en dezelfde dag is er een nieuwe geplaatst.”

Flexibiliteit en kwaliteit, dat onderscheidt het Helderse bedrijf. ,,En dat is nodig, want helaas zijn er nog steeds veel mensen die de jaarlijkse check van hun cv-ketel overslaan”, vertelt monteur Dwight Tahapary (29) die negen jaar voor Wilms werkzaam is. ,,Of ze komen later bij ons terug, als het al bijna herfst is en de drukte bij ons toeneemt. Wij adviseren daarom om de cv-ketel in het voorjaar of zomer te laten controleren.” 

De cv-ketel bijtijds laten doorlichten is niet alleen belangrijk vanuit het oogpunt van de veiligheid. ,,Het belangrijkste is uiteraard dat de werking van het apparaat gecontroleerd wordt, een defecte cv-ketel kan leiden tot de uitstoot van het dodelijke koolmonoxide”, vertelt Kaptein. ,,Maar daarnaast scheelt een goed werkende cv-ketel ook in de portemonnee. Hij werkt efficiënter, waardoor je minder gas verbruikt. Dat is met de huidige hoge gasprijs een nog belangrijker afweging dan in andere jaren om bijtijds die controle uit te laten voeren.”

Uitgebreide check

Een ander onderscheidend aspect bij de controle is dat Wilms in de afgelopen jaren een standaardisatie van de controlewerkzaamheden heeft doorgevoerd. ,,Daardoor weet elke monteur niet alleen precies wat hij moet doen, maar de punten waarop wij de cv-ketel checken is uitgebreider dan de landelijke voorschriften”, aldus Kaptein.

Van cv-ketel tot warmtepomp

Wanneer de woning zich daarvoor leent geeft een ‘man in het veld' zoals Tahapary aanvullend energieadvies met het oog op de verduurzaming. ,,Kleinere woningen zoals appartementen lenen zich bijvoorbeeld ook vaak voor een elektrische ketel. En wanneer een woning ruim is met tuin, kan er voor een hybride variant, deels cv-ketel deels warmtepomp, gekozen worden.” Kaptein vult aan: ,,Het voordeel voor de klant als ze kiezen voor Wilms onderhoud - storing is dat ons bedrijf de slagkracht heeft om direct en ook breder te schakelen. Dat gaat verder dan alleen de warmtevoorziening: Wilms kan de klant ontzorgen van ventilatiesystemen tot rioolpompen en van koeltechnieken tot zonnepanelen.”

Meer weten? Zie www.wilmsonderhoudstoring.nl