Loopuytpark krijg facelift.
Loopuytpark krijg facelift. (Foto: aangeleverd)

Facelift Loopuytpark in Julianadorp laat niet lang op zich wachten

Algemeen

JULIANADORP - De herinrichting Loopuytpark is van start gegaan. De schop ging woensdag 27 oktober j.l. de grond in. De facelift laat nu niet lang meer op zich wachten. In klein gezelschap verrichtte wethouder Heleen Keur de starthandeling.  

Het  ontwerp is tot stand gekomen na een uitgebreide participatie met omwonenden, bedrijven, horeca, zorgverleners, ondernemersvereniging De Band en de belangenvereniging Julianadorp. Afgelopen periode is besteed aan de voorbereidingen voor de uitvoering. Aannemingsbedrijf J. Winder uit Julianadorp gaat de facelift zijn gezicht geven. De verwachting is dat begin april 2022 de herinrichting van het Loopuytpark is afgerond. Tijdens de uitvoering worden de bouwwerkzaamheden nauw afgestemd met alle omwonenden, omliggende bedrijven en instellingen zodat de bereikbaar zo goed als mogelijk wordt gewaarborgd.

Veelzijdig en aantrekkelijk

In het vastgestelde ontwerp hebben alle belangrijke functies een plek gekregen. Alles is en blijft mogelijk op het Loopuytpark: of het nu gaat om wonen, winkelen, eten en drinken, een evenement, een bezoek brengen aan de huisarts, tandarts of een therapeut, of om er gewoonweg aangenaam te verblijven. Zo komt de veelzijdigheid en aantrekkelijkheid van het Loopuytpark helemaal tot zijn recht.

Parkeersituatie

Met de herinrichting wijzigt de huidige parkeersituatie. Overdag geldt straks in het hele park zogenaamde blauwe zone voor kort parkeren. Hiervoor is nog wel een aparte procedure nodig. In totaal komen op het Loopuytpark 36 parkeerplaatsen. Voor wie langer wil parkeren komt er op loopafstand een parkeerplaats op het grasveld ten westen van winkelcentrum De Riepel.

Meer informatie

Op www.denhelder.nl/Loopuytpark is het definitieve ontwerp en de locatie van het lang parkeren te bekijken. Tot en met de uitvoering worden op de website actuele ontwikkelingen gemeld.