Europa is voor de levering van magnesium afhankelijk van China.
Europa is voor de levering van magnesium afhankelijk van China. (Foto: Adobe Stock)

Problemen door magnesiumtekort

Problemen door magnesiumtekort

Een magnesiumtekort dreigt voor een productiecrisis in de auto-industrie te zorgen. Dit komt bovenop de tekorten aan halfgeleiders en chips, waardoor grote autofabrieken al werden stilgelegd. 

Het materiaal magnesium wordt gebruikt voor de productie van aluminium, een essentieel onderdeel bij het bouwen van auto's. Ruim tachtig procent van de wereldwijde magnesiumproductie komt uit China. Door een energiecrisis in de stad Ylin hebben veel fabrikanten last van productiebeperkingen. Hier zijn slechts vijftien van de vijftig magnesiumfabrieken actief. Deze draaien momenteel op halve kracht, om aan de energievereisten te voldoen. De maatregelen blijven van kracht tot het einde van het jaar. De voorraden magnesium slinken niet alleen in China, maar ook in de rest van de wereld. Doordat de Europese auto-industrie bijna volledig afhankelijk is van levering uit China, dreigt er in november niks meer binnen te komen. Er zijn geen alternatieven. Het is dus mogelijk dat de volledige auto-industrie gedwongen moet stoppen.

Gevolgen voor consument

Door de tekorten zullen consumenten waarschijnlijk nog langer op hun nieuwe wagen moeten wachten. De levertermijnen waren al verdubbeld door het tekort aan chips en halfgeleiders.