Gerecycled plastic, bamboe of suikerriet: ga voor een duurzaam geschenk!
Gerecycled plastic, bamboe of suikerriet: ga voor een duurzaam geschenk! (Foto: Adobe Stock)

Een duurzaam cadeau in de schoen: zo pak je dat aan!

Een duurzaam cadeau in de schoen: zo pak je dat aan!

Ben je begonnen met de Sinterklaasinkopen? Ga voor een duurzaam geschenk! Duurzaam speelgoed gaat lekker lang mee én is geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu. Denk aan speelgoed van gerecycled plastic, duurzaam hout, bamboe, suikerriet en biologisch afbreekbaar rubber. 

Er is ontzettend leuk speelgoed te koop dat is gemaakt van gerecyclede petflessen of hergebruikt katoen. Vraag de winkelier bij jou in de buurt naar het assortiment. 

'Check of het product een ecolabel heeft' 

Er zijn ook merken die een percentage van hun omzet investeren in een goed doel, wat een vorm is van duurzaam ondernemen. De omstandigheden waarin sinterklaascadeaus worden gemaakt speelt ook een belangrijke rol als het gaat om duurzaamheid. 


Kijk of een product een ecolabel heeft en onderzoek wat zo'n label nu precies inhoudt. Ook houten speelgoed scoort nog steeds hoge ogen.

Speelgoed uit eigen land

Speelgoed uit Azië dat in grote fabrieken wordt gemaakt waar mogelijk kinderarbeid wordt ingezet, is uit de gratie. Het liefst zien we dat het speelgoed dichtbij of in eigen land gemaakt wordt. Dit betekent dat de prijs soms iets hoger ligt. Je wil toch ook geen speelgoed waar één keer mee gespeeld wordt? 

Het is leuker om dit te bewaren voor de volgende generatie!

Cadeaus in de zak van Sinterklaas.