Andrea Kwast: 'We hebben de kerstshow met veel plezier ingericht.'
Andrea Kwast: 'We hebben de kerstshow met veel plezier ingericht.' (Foto: Pers Bureau Dasbach)

Het is weer volop kerst bij Tuincentrum Den Helder!

DEN HELDER – Het is in deze decembermaand weer een feestje om een rondje te doen in Tuincentrum Den Helder. Niet voor niets is december de feestmaand bij uitstek met Sint Nicolaas weer in het land én de voorbereidingen voor Kerstmis in volle gang. Tuincentrum Den Helder is er klaar voor en hóe. Een bezoek aan John en Andrea en hun toegewijde team is een absolute must, ook voor de kinderen.

Maak een leuke foto en win een cadeaubon...

Bij Tuincentrum Den Helder zijn – zoals altijd - de kerstbomen volop verkrijgbaar en dat kan op drie manieren, legt eigenaresse Andrea uit: “Voor onze klanten die alleen een kerstboom willen aanschaffen is een soort van pick-up point ingericht achter het tuincentrum. Ze hoeven dan niet het hele tuincentrum door, maar rijden achterom waar ze een kerstboom uitkiezen, deze betalen per pin, dan hup ermee de auto in en weg zijn ze. Wie wel eerst een rondje tuincentrum wil doen kan de boom na het bezoek uitzoeken welke dan door een van onze jongens in de auto wordt gedeponeerd en voor de mensen die liever niet de deur uitgaan is er onze webshop. Via onze site kunnen ze een boom - of andere kerstartikelen - uitzoeken welke we dan thuis afleveren. Sowieso bezorgen we de kerstbomen in Den Helder en Julianadorp gratis aan huis.

Winterse sfeer

Eenmaal binnen in het tuincentrum worden de bezoekers verwelkomd door ijsberen en een heuse berenboom waardoor de winterse sfeer er meteen inzit. Net na binnenkomst staat een winterwonderlandschap opgesteld waarin je een leuke foto kan maken, van jezelf of je familie. Eigenaresse Andrea: “We verbinden een leuke fotowedstrijd aan onze kerstshow, waarbij men kans maakt op een cadeaubon. De leukste foto’s van onze kerstshow maken kans op een prijs.”

Ornamenten

De collectie kunstkerstbomen mag er volgens Andrea ook zijn. "Deze hebben we in vele soorten en maten in huis, net zoals de kerstversiering die we in een aantal thema's aanbieden. Dit jaar zijn de natureltinten hot en zie je veel sfeerartikelen in de kleuren zwart en goud terug. In de verschillende thema’s zie je de kleuren zwart en goud terug. Ook een Scandinavisch thema is vertegenwoordigd dat modern, stoer en toch heel warm en sfeervol toont. Uiteraard is ook het traditionele thema rood/goud/donkergroen vertegenwoordigd. Voor de kinderen hebben we een aantal leuke hoekjes ingericht zodat pa en ma ongestoord én op een veilige manier kunnen genieten van onze kerstshow die we weer met veel plezier hebben ingericht.”

Een noviteit dit jaar zijn ornamenten voor buiten met dito verlichting. “We zien dat de kerstsferen zich de laatste jaren veel meer naar buiten verplaatsen, dus ook daarop zijn we ingericht met buitenverlichting en accessoires als sneeuwvlokken en kerststerren met verlichting. Wat je ook veel ziet is ledverlichting die steeds warmer toont, onder meer doordat je het kan dimmen.” Extra ingekocht dit jaar zijn de aparte en gekke kerstornamentjes voor in de boom. “Die zijn ook voor kinderen zó leuk”, meent Andrea. “Denk aan muziekinstrumentjes, autootjes, vliegtuigjes, maar ook zijn er make-up-ornamentjes voor de meisjes, roze schoentjes en nagellakjes. Je kunt het zo gek niet bedenken.”

Doe-het-zelf

Ook voor de doe-het-zelvers heeft Tuincentrum Den Helder extra artikelen ingekocht. Er is teveel om op te noemen, want we hebben nog niet eens over de pluchen pinquins, de arrenslee met pluchen dieren gehad, het assortiment kerstballen, de heerlijke geurende amberblokjes en de gezellige pluimen mét of zonder verlichting. Andrea: “Wij hebben echt weer voor iedereen iets in huis, omdat wij onze klanten kennen", besluit Andrea. O ja, en als je naar de uitgang loopt, tref je de slapende kerstman aan. En hij snúrkt…


Tuincentrum Den Helder, Texelstroomlaan 1. Telefoon: 0223 618 858. Zeven dagen in de week geopend. www.tuincentrumdenhelder.nl 

All I want for Christmas...
Afbeelding
Kerstbomen te kust en te keur.