Delphine is een heuse eyecatcher.
Delphine is een heuse eyecatcher. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

‘It’s beginning to look a lot like Christmas…’

BREEZAND – Tuincentrum Hollander aan de Schorweg in Breezand vertoeft al weer helemaal in kerstsferen. Het trouwe team heeft keihard gewerkt en er opnieuw alles aan gedaan om een kerstshow te presenteren waar de keuze enorm is. Wie de aangegeven route van de kerstshow volgt, treft een keur aan kerstartikelen in diverse thema’s aan om de traditionele gezelligheid rondom kerst in huis te halen! 

Kerstshow Tuincentrum Hollander sfeervol met volop noviteiten

De bezoekers worden begroet door een ruime keuze aan verse kerstbomen die overdekt staan opgesteld. De bomen bevinden zich vlak bij de parkeerplaats, dus ze zijn heel makkelijk mee te nemen. Wie kiest voor een kunstkerstboom kan bij Hollander zijn hart ophalen, want ook hier is de keuze reuze in alle soorten en maten. Opvallend is de kwaliteit van deze bomen, waarvan een groot deel niet van echt te onderscheiden is. “We hebben er een heus bos van gemaakt, compleet met houtsnippers en boomschors”, zegt een medewerkster terwijl ze vervolgt: “De bomen zijn verkrijgbaar met zogenaamde (fluwelen) ‘kerstboomrokken’, rieten manden en sneeuwdekens.” 

Eyecatcher

De kerstafdeling van Tuincentrum Hollander is het resultaat van een lange voorbereiding, zo blijkt tijdens een rondleiding. “Kort na kerstmis zijn er alweer beurzen met de allernieuwste trends, die wij op de voet volgen. En in augustus beginnen we in het tuincentrum zo zoetjesaan wat ruimte te creëren voor onze kerstshow. Dus je kunt wel stellen dat we een groot deel van het jaar bezig zijn met kerst!” Het moet gezegd: de kerstshow is van A tot Z verzorgd, waarbij het team van Tuincentrum Hollander zichzelf opnieuw heeft overtroffen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar en dan hebben we het nog niet eens over alle noviteiten. Via de onontbeerlijke (geur)kaarsen én de grote collectie batterijkaarsen treden bezoekers de kerstshow binnen waarvan wij enkele tipjes van de sluier oplichten. Wat bijvoorbeeld te denken van het thema natuur met warme oker- en bruintinten, zijden bloemen, droogbloemen en pluimen? Dan het kunstgroen waaronder de kransen en guirlandes met of zonder lichtjes, en de mini-kerstboompjes waarvan nu al kan worden gezegd dat de sneeuwkerstboompjes de hardlopers zijn. 

Gekke kerstballen

Nieuw dit jaar zijn de ‘gekke kerstballen’, waaronder zich autootjes, motors, wijnglaasjes en mini-biertrays bevinden. Er is een ‘Bob de Bouwerhoek’ ingericht met bijzondere ornamenten en er is een keukenhoek met macarons, cupcakes en croissants voor in de boom. Al lopend treft men een lantaarnpaal aan met lichtjes en muziek, maar de echte eyecatcher is de witte Citroën DS ‘Snoek’, die luistert naar de naam Dephine, naar de eerste eigenaar van de auto. Verder zijn er de traditionele hoek met rood/wit/zilver tinten, de blauwe winterse sneeuwhoek en een groot assortiment kerstballen (met of zonder tafereel erin), alsook huisjes en poppetjes. Een heel grote ijsberenboom ontbreekt niet en er is een speciaal ingerichte hoek om de tafel geheel in kerstsferen te kunnen dekken. Het plaatje is compleet met een berenhoek, een muziekhoek en een warme trendhoek in de kleuren zwart, brons, bruin, koper en oker. Kortom, er is teveel om op te noemen voor zowel volwassenen als kinderen.

Uiteraard komt ook de doe-het-zelver aan zijn of haar trekken met alles wat benodigd is om zelf kerststukken te maken. Tuincentrum Hollander heeft daartoe veel vers- en snijgroen in huis en allerhande materialen in vele kleuren, zoals snoeihoutdecoratie. 

Onderdompelen

Via de verlichtingshoek met binnen- en buitenverlichting (met of zonder timer), batterij- en projectverlichting is daar uiteindelijk de kamerplantenafdeling waar de kerststerren en kerststukjes niet ontbreken. “Wij bemerken in deze coronatijden vooral dat onze klanten het gezellig willen maken in huis en flink willen uitpakken met kerst. Nou dat kan, want wij zijn er helemaal klaar voor!”, besluit de enthousiaste medewerkster. Ga dus vooral eens langs bij Tuincentrum Hollander waar je als bezoeker wordt ondergedompeld in een onvervalste kerstsfeer en ogen en oren te kort komt!

Adres: Schorweg 99b in Breezand, telefoon. 0223-522438. Tot de kerst zeven dagen per week geopend en zondags van 11.00 tot 17.00 uur.


Zie ook: www.tuincentrumhollander.nl

Afbeelding
Afbeelding