Het lintje van onze collega.
Het lintje van onze collega. (Foto: Aart Tóth)

Lintje als blijk van waardering

CASTRICUM - Tijdens de Lintjesregen vorig jaar zijn maar liefst acht inwoners van de gemeente Castricum onderscheiden met een Koninklijke onderscheiding. Door de coronamaatregelen hebben zij hun onderscheiding op een later moment uitgereikt gekregen door de burgemeester. Het lintje is een blijk van waardering uit de samenleving voor mensen die zich langdurig en op allerlei terreinen inzetten voor de maatschappij. Kent u ook iemand in uw omgeving die een lintje verdient? Dan kunt u die persoon voordragen.

Een koninklijke onderscheiding kan worden uitgereikt bij twee gelegenheden: Tijdens de jaarlijkse ‘lintjesregen’, dit is de laatste werkdag voor Koningsdag, en bij een bijzondere gelegenheid, zoals bijvoorbeeld een afscheid of een jubileum.

Lintjesregen

Iemand voordragen voor een lintje kan tot 1 juli 2021 als u wilt dat de onderscheiding tijdens de jaarlijkse ‘lintjesregen' in 2022 wordt uitgereikt. Een voorstel voor de uitreiking bij een bijzondere gelegenheid, moet zes maanden voor de gewenste datum van uitreiking worden ingediend.
Over de regels rond de toekenning van lintjes kijk op de website www.lintjes.nl.

Voor meer informatie over het aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding neem contact op met Els Verbeek van het bestuurssecretariaat, telefoon 088-9097057 of via

elsverbeek@debuch.nl