Beste Redactie,

Nog los van het inspraak-proces (inspraak is positief - maar niet op deze manier), de te kleine oppervlakte van de beoogde plek, de verkeerssituatie in de Bakkummerstraat, vraag ik mij af wat de waarde van een door de gemeente in 1996 gedane toezegging is, dat de karakteristieke plek nooit bebouwd zou worden. Omdat de toezegging 25 jaar geleden is gedaan en de omstandigheden natuurlijk kunnen veranderen, ben ik nagegaan wat er sindsdien is veranderd. Er is een hele nieuwe wijk bijgekomen. De wijk bij Duin en Bosch. Deze wijk kent geen openbare voorzieningen, terwijl ongeveer 40 procent van de huidige Cunera-leerlingen juist wel uit deze wijk komt. Waarom wordt de nieuwe Cunera niet in deze wijk gebouwd? Daarmee voorkom je bovendien dat leerlingen een aantal keren per dag door Bakkum moeten reizen om naar school te gaan. De gemeente bezit op het Duin & Bosch terrein geen grond?


Met vriendelijke groet,

Caroline Morad


Reactie gemeente

De vraag die mevrouw Morad stelt aan de wethouder is logisch, maar er is geen gemeentegrond op het terrein Koningsduin. Bij de ontwikkeling stond indertijd wonen, wonen met zorg en zorg centraal, waardoor niet is gekozen voor een voorziening voor basisonderwijs.

Er is verhoudingsgewijs veel aandacht geweest in de media voor locatie Bakkummerstraat, maar lezers moeten weten dat er in totaal over drie verkenningslocaties wordt gesproken in de raad.