Met belangstelling lees ik hoe onze wethouder de Haan (De VrijeLijst) zijn belangstelling heeft getoond voor een stuk groen in Bakkum.

Er is een wens van onze wethouder om daar een dependance cq. nieuwe school (de Cunera school) neer te zetten. Tegen de zin van omwonenden en de betreffende school.

De communicatie van onze wethouder de Haan is volgens de bewoners niet zijn sterkste kant. Communicatie heeft invloed op het vertrouwen van de omwonende in Wethouder de Haan. Want bij slechte informatievoorziening om vragen te stellen, zoals kritiek of feedback is het vertrouwen van de omwonende in Wethouder de Haan teleurstellend lees ik.

Terwijl De VrijeLijst schrijft: De afstand tussen inwoners en het lokale bestuur wordt groter – en het vertrouwen neemt af, naarmate beslissingen over wat er in de gemeente gebeurt niet zichtbaar zijn in de Raadszaal, maar ‘elders’ worden genomen. Communicatie heeft invloed op het vertrouwen van de burgers, dat is iets wat een wethouder geacht wordt te weten, vooral van een van De VrijeLijst. Daarbij werd er wel een enquête gehouden onder ouders van de Cunera school.

Er is een Bureau ingeschakeld die een paar 2M had vergeten in te tekenen begrijp ik. Als deze plannen door gaan moet er volgens bewoners een stuk duin worden afgegraven en bomen worden gekapt. Terwijl dezelfde wethouder Haan bij de weggeefactie staat voor bomen, dit om CO 2 te stimuleren.

De Vrije Lijst schrijft over buitengebied; Het landelijk gebied, vinden wij, is een van de grootste waarden van dit deel van onze duingemeente. Ons buitengebied wordt gekenmerkt door openheid, rust en ruimte. Die kwaliteiten kunnen we best versterken, door ze met zorg te beheren en voor passende recreatie open te stellen.

De Vrije Lijst wil ook dat we voorzichtig omspringen met onze duinen en het strand, dit zijn woorden van de De VrijeLijst.

Wat ik niet lees is, dat vroeger een kleuterschool tegenover de Cunera heeft gestaan in het park (ook reactie van Mvr. de Geest). Zou dat niet de oplossing zijn, centraal, dichtbij de bestaande school en dichtbij de gymzaal. Daar wordt geen woord over gesproken. Hoe kan dat?

Volgens gemeente is er geen rapport gemaakt terwijl college zegt dat er wel iets ligt. Wel apart als je dit leest. Een Bureau maakt wel een rapport voor beoogde locatie. Wat voor indruk geef je dan af als wethouder de Haan aan de bewoners van Bakkum / Castricum.

Open houding van een wethouder is van belang. Wat is de invloed geweest om deze beslissing te nemen, om niet te kiezen voor oude situatie maar te kiezen voor nieuwe optie. Hoe heeft onze wethouder de Haan de opdracht omschreven cq. Geformuleerd naar advies Bureau’s. Onder welke invloed is dit tot stand gekomen. Welke doel- en vraagstelling zijn in de opdracht omschreven.

Het zou fijn zijn dat de bewoners daar inzicht in krijgen, dit ook om de democratie te bevorderen. De politiek is niet altijd helder, daarbij heeft de politiek de mond vol over burgerinitiatieven en vertrouwen te willen terugwinnen.

We zijn benieuwd hoe deze wethouder de Haan (De VrijeLijst) dit gaat oppakken.

Aad Peeters

Lindenlaan 61

We zien reacties van lezers graag tegemoet. Bereik ons via redactie.cnb@rodi.nl