Geniet de komende maanden van mooie kunstwerken in de tuin van Kapitein Rommel.
Geniet de komende maanden van mooie kunstwerken in de tuin van Kapitein Rommel. (Foto: aangeleverd)

Kunst in de Tuin van Kapitein Rommel

CASTRICUM - De komende maanden, van mei tot en met december, zal er in de tuin van Kapitein Rommel kunst te zien zijn. Elke maand, voor een periode van vijf tot zeven dagen staat er kunst in de tuin. Elke maand met een ander thema worden deze wisselende beeldentuinen ingericht door een uiteenlopende groep van kunstenaars.

In het kader van de corona-maatregelen is de “Tuin” een doorstroomlocatie. De tuin van Kapitein Rommel is een veilige en rustige locatie om kunst te komen kijken en tegelijk te genieten van de schitterende tuin. Verschillende thema’s en kunstenaars groepen verdienen de aandacht.

In mei staat ‘kunst in de tuin’ in het teken van de Lente net als de tuin zelf. Er is Glaskunst en er zijn vogelbeelden om te bewonderen. Deze worden begin juni afgewisseld door houten beelden van de beeldhouwers in hout. Begin juli zijn er landschapschilders actief in de tuin.

Keramiek, steen, Landart en lichtkunstenaars vinden dit jaar in de tuin van Kapitein Rommel hun plek. Dit initiatief zal een plek bieden voor kunstenaars voor wie kunstevenementen en exposities al zo lang uitvallen en biedt tevens een klein alternatief voor de Kunstfietsroute (KFR) die in juni 2021 niet zal plaatsvinden.

Er zal zoveel mogelijk tenminste één betrokken kunstenaar in de Tuin aanwezig zijn voor voorlichting en toelichting aan het publiek. De tuin is van maandag tot vrijdag dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur open en in de kunstweek van mei en juni ook in het weekend.

De tuin van kapitein Rommel is een bijzonder mooie tuin met verschillende stukjes landschap, een mooie vijver en een rustpunt in het oude centrum. De ingang van deze tuin ligt schuin tegenover het station. De prachtige kruidentuin en bijzondere bloemen en planten bieden tijdens deze ‘kunst in de tuin’ weken het bijzondere decor voor de diverse kunstwerken. Er is een ‘take away’ voor nodige versnaperingen in de tuin open tot het mooie terras weer in gebruik genomen kan worden

De exposities zijn steeds te zien in de eerste week van de maand en/ of tijdens de maandwisseling:

3 t/m 8 mei: Lente;

31 mei t/m 6 juni: Hout;

28 juni t/m 2 juli: Landschap;

2 t/m 6 augustus: Zomer;

6 t/m 10 september: Energie;

4 t/m 8 oktober: Kunst en Natuur;

1 t/m 5 november: Kunst in de Natuur;

Ergens in december: Licht.