Dorpshart vrijwillig op de schop

Ondanks dat er ondernemers zijn die een eventuele verhuizing naar het Dorpshart mogelijk wel zien zitten, zijn die terughoudend vanwege de plannen van het project ‘Versterking Winkel- Verblijfsgebieden’. Die plannen klinken positief maar er is nog maar weinig van uitgevoerd.

Doorlees voorpagina

Terughoudend

De upgrade van de Burgemeester Mooijstraat en het autoluw maken van het Dorpshart, wordt bij herhaling verschoven in de plannenmakerij.

Supermarkten

Ook is er gesproken over eventuele nieuwe vestigingen van supermarkten op het Kooiplein en de Stetweg in Bakkum. Volgens beide ontwikkelaars is er volgens de door hen gepleegde DPO-onderzoek ruimte voor hun plannen. Uit het DPO-onderzoek dat de gemeente Castricum heeft laten uitvoeren zouden andere conclusies kunnen worden getrokken. Volgens dat onderzoek is er geen bestaansrecht voor nog twee supers extra in Castricum, met de kanttekening dat als er een super aan de Stetweg komt en de Torenstraat minder winkels gaat bevatten, de super Torenstraat geen bestaansrecht meer heeft. Ook een voorgestelde super op het Kooiplein zou onvoldoende rendabel zijn. Logische gedachte is dan dat als de super Torenstraat sluit één van de nieuw voorgestelde supers wel haalbaar is. Stetweg zou dan de grootste zijn met 1250 m² wvo vergeleken met Kooiplein 910 m² wvo. Als beide plannen gerealiseerd worden ontstaat er een overaanbod van 1.515 m² wvo in 2030, volgens het voor de gemeente uitgebrachte DPO-onderzoek. Volgende week buigt de gemeenteraad zich over de plannen.