Speel-o-theek Castricum met ruim aanbod speelgoed.
Speel-o-theek Castricum met ruim aanbod speelgoed. (Foto: aangeleverd)

Sluiting dreigt, vrijwilligers gezocht

CASTRICUM - De speel-o-theek Castricum is al ruim dertig jaar dé plek waar gezinnen en opa’s & oma’s uit de buurt speelgoed lenen. Helaas is er al een tijdje een tekort aan vrijwilligers, terwijl er wel steeds meer enthousiaste leden bij komen. Het zou toch ontzettend zonde zijn als door een vrijwilligerstekort de Speel-o-theek Castricum moet sluiten? Kun jij een handje helpen?

Kinderen hebben het liefste steeds weer wat nieuws om mee te spelen. Het dan kunnen lenen in plaats van kopen scheelt een hoop geld en een uitpuilende speelhoek. De Speel-o-theek Castricum wordt volledig gerund door vrijwilligers en daar is op dit moment een tekort aan. De Speel-o-theek heeft hierdoor al enige tijd noodgedwongen moeten besluiten niet twee keer maar een keer per week open te gaan.

Het team van vrijwilligers is nu zelfs zo klein geworden dat het steeds lastiger wordt het geheel draaiende te houden. Ze zijn daarom dringend op zoek naar helpende handjes en zoeken minimaal vijf nieuwe vrijwilligers.

Functieprofiel vrijwilliger

Eens per maand op zaterdag van 10.45 tot 13.15 uur helpt de vrijwilliger in de Speel-o-theek met het uitlenen van speelgoed. Dit doet hij/zij samen met een team van collega's (altijd met twee collega's per dienst en met een flexibel rooster). Vrijwilligers zijn gratis lid en kunnen gratis speelgoed lenen. Uniek aan dit vrijwilligerswerk is dat eigen kind(eren) gewoon mee kunnen, een oppas is dus niet nodig.

Meer informatie

Interesse of ken je iemand die hier enthousiast van wordt? Neem contact op door een mail te sturen naar: info@sotcastricum.nl, Meer informatie: www.sotcastricum.nl