Afbeelding
(Foto: )

Scholen weer volledig open

REGIO - De middelbare scholen mogen vanaf maandag weer volledig open zonder 1,5. Vanaf maandag 7 juni moeten alle scholen volledig open. Leerlingen moeten nog wel afstand houden van het onderwijspersoneel en kunnen als ze willen twee keer per week een thuistest doen.

Doordat de scholen vanaf volgende week weer open mogen gaan, kunnen scholen nog minimaal zes weken open tot de zomervakantie. In de regio zuid, waar de zomervakantie als laatste begint, is dat acht weken.

Zelftesten

Alle middelbare scholen hebben zelftesten ontvangen, zodat onderwijspersoneel en leerlingen thuis twee keer per week preventief kunnen testen. De zelftesten kunnen ook risicogericht ingezet worden als er een besmetting bekend is.

Alle andere adviezen en richtlijnen van het RIVM voor scholen blijven gelden, zoals handen wassen en mondkapjes in de gangen. Dat er voor gekozen is om te testen op middelbare scholen, daar staan niet alle ouders achter. Een paar ouders van het Clusius College laat weten aangesloten te zijn bij het platform Wij de Ouders. Een collectief ter bescherming van kinderen op school. Ouders van meer dan 1000 scholen verenigen zich vanwege de negatieve effecten van de maatregelen. Ouders van kinderen op het Clusius College, Bonhoeffer College, Kindcenrum Paulusburcht en BO De Brug kunnen zich verbinden in een groepsapp via: www.wijdeouders.nl

Straks kunnen scholieren van de middelbare school weer samen