Macramé lamp en Zentangle schilderij. Maak ze bij de Workshopfabriek.
Macramé lamp en Zentangle schilderij. Maak ze bij de Workshopfabriek. (Foto: Mieke Rozing)

Weer zin om mooie dingen te maken

CASTRICUM - “Eigenlijk ben ik toch altijd nog een beetje een ouwe hippie gebleven”, lacht kunstenaar Mieke Rozing. “Die lifestyle blijft mij trekken en van daaruit bedenk ik workshops. Uiteraard aangepast aan deze tijd. De lamp op de foto is een meter hoog. Ik heb deze als voorbeeld voor een workshop gemaakt. Leuk voor in huis, maar ook prachtig op een veranda.”

Mieke geeft al jaren schilderles in haar bekende inloopatelier. Daarnaast is zij leerkracht Beeldende vorming en geeft zij les op scholen in verschillende technieken en materialen. Met gastdocente Angenita Hoebe (binnenhuisstyliste) heeft Mieke deze hippe workshop uitgewerkt. Je maakt in een dagdeel deze lamp en krijgt daarbij alle materialen (inclusief fitting en snoer) met consumpties. Je hoeft geen ervaring te hebben, de docenten helpen bij elke stap. De workshop wordt gegeven zondag 27 juni van 9.00 tot 13.30 uur.

Schilderworkshop

De schilderworkshop is in twee dagdelen. Je maakt met de freestyle Zentangle-techniek jouw kunstwerk op doek (50x50 cm). Mieke heeft een aantal dieren geschetst die iedereen makkelijk op doek kan zetten of als deelnemer maakt je een eigen ontwerp. Zentangle is spelen met patronen, is rustgevend, verslavend en daarom zo lekker om te doen. De techniek kun je ook na de workshop inzetten voor eigen projecten. Deze workshop vindt plaats zaterdag 19 juni en 3 juli van 9.30 tot 12.15 uur. Alle deelnemers werken op hun eigen niveau en ook hier is ervaring niet nodig, wel de zin om mooie dingen maken.

Locatie: Buurt- en Biljartcentrum Castricum, Van Speykkade 61 in Castricum.

Voor inschrijven of meer info: info@miekerozing.nl, 06-10566887. Of kijk op de site: www.miekerozing.nl

Afbeelding