Toekomstige Deka in Stompetoren, zo zou het er in Bakkum uit kunnen gaan zien.
Toekomstige Deka in Stompetoren, zo zou het er in Bakkum uit kunnen gaan zien. (Impressie: Dreef Beheer)

Toch een DekaMarkt in Bakkum

BAKKUM – Een slijtageslag is het intussen geworden in de raad, het college, maar ook bij de ontwikkelaar Dreef Beheer. De gemeenteraad is akkoord gegaan met een vestiging van een DekaMarkt in Bakkum op de Stetweg. Het huidige pand, wat al in bezit is van Dreef Beheer, zal worden gesloopt en er komt nieuwbouw met 24 verschillende appartementen. Het was even spannend hoe de stemming in de raad zou verlopen, maar door aansluiting van het CDA bij het amendement ontstond een meerderheid achter het voorstel.

door Aart Tóth

Rasechte Bakkummers zijn niet zo blij met de komst van een super in hun buurt. Bewoners van Duin en Bosch krijgen er echter een mogelijkheid bij voor hun dagelijkse boodschappen. Dreef Beheer, die al het vastgoed van de DekaMarkt beheert en ontwikkelt belooft er alles aan te gaan doen de vestiging zoveel mogelijk aan de omgeving te spiegelen. Daarbij hebben zij ook plannen de directe omgeving van de nieuwe supermarkt een upgrade te laten ondergaan.

Of de toekomstige DekaMarkt in de Torenstraat, de huidige Deen, gehandhaafd blijft is een ‘heet hangijzer' voor ondernemers in de omgeving. Vanuit de gemeente en zelfs vanuit het OVC en ondernemers zelf is een positieve beweging het Dorpshart meer te versterken en de Torenstraat te verlaten richting Dorpshart. Daarbij spelen de beschikbare winkelpanden in het Dorpshart een grote rol, zoals de verhuizing van Mull mode, het Rabobankpand en de leegstand op ‘t Bakkerspleintje.

Het OVC speelt daarbij een grote verbindende rol samen met ondernemers en gemeente. Ook het project ‘Versterking Winkel- Verblijfsgebieden’ kan eigenlijk niet zonder initiatieven vanuit de ondernemers zelf. De ‘liefde’ kan immers niet van één kant komen. Zo zien we dat de vestiging van een supermarkt in Bakkum van invloed kan zijn op het Dorpshart.