Tijdens de pilot is het hier afgesloten.
Tijdens de pilot is het hier afgesloten. (Foto: Aart Tóth)

Besluit pilot autoluwe Dorpsstraat

CASTRICUM – Op het artikel ‘Pilot autoluw Dorpshart komt eraan’ kwamen veel reacties dat we te hard van stapel liepen. Wij kondigden reeds aan dat de pilot in voorbereiding was, maar vanwege reacties in de koelkast zou zijn verdwenen. Oorspronkelijk zou de pilot in september-oktober 2020 worden gehouden maar vanwege Corona is het verplaatst.

“Er moet iets gebeuren om doorgaand verkeer te bewegen een andere route te kiezen om de verkeersveiligheid voor overige weggebruikers veiliger te maken”, is een mening van een stakeholder van de ‘Fietsstraat’. Dat was immers de bedoeling bij de herprofilering van de Dorpsstraat in 2011. Er is in komende pilot gekozen door omwonenden en ondernemers voor de variant zoals deze al jaren gebruikt wordt tijdens de weekmarkt op vrijdag, met aanvullingen om sluipverkeer tegen te gaan.

Combinatie

Tijdens de pilot van autoluwe Dorpshart zal een combinatie plaatsvinden met maatregelen om de veiligheid te verhogen rondom spoorovergang Beverwijkerstraatweg. De pilot sluit aan op initiatieven van ondernemers en belangengroepen die vertegenwoordigd zijn in het programma ‘Versterking Winkel- en Verblijfsgebieden' en ‘Prettig Fietsen'. Daarbij is volgens de gemeente, "De Dorpsstraat de belangrijkste straat in het Dorpshart en dat is een fietsstraat waar auto's te gast zijn. Tijdens de pilot weert de gemeente doorgaand verkeer in de winkelstraat. Daarmee wordt de straat aantrekkelijker voor voetgangers en fietsers en is het prettiger winkelen”.

Inbreng

Wederom geeft ook de ondernemersvereniging bij monde van voorzitter Leo van Schoonhoven een reactie: "Als OVC denken wij dat een autoluw centrum een goede lange termijn oplossing is. Daarvoor moet wel aan logische voorwaarden van ondernemers voldaan worden. Makkelijk kunnen parkeren voor consumenten bij de entrees van het Dorpshart rond het horecapleintje. Afstemming van de openingstijden van horeca en winkels. Winkels uit de aanloopstraten die naar deze kern verhuizen en zo zijn er nog een aantal voorwaarden. Of een paar maanden testen, zonder aan deze voorwaarden te voldoen, kan werken twijfelen wij aan. Maar uitvinden wat er nu gebeurt door autoluw maken, waarbij de gemeente de omzetdaling per ondernemer compenseert, kunnen we achter staan”.