V.l.n.r. Natalie, Katherine en Anne-Marie van KidsVakantieCocktail.
V.l.n.r. Natalie, Katherine en Anne-Marie van KidsVakantieCocktail. (Foto: Nico Lute)

Super KidsVakantieCocktail gaat deze zomer weer door

CASTRICUM/AKERSLOOT/LIMMEN - Dit jaar komt er een KidsVakantieCocktail (KVC) met maar liefst 65 kinderactiviteiten waar 21 organisaties aan mee doen! Natalie: “We zijn blij en opgelucht dat de KVC voor deze zomer gelukt is. Alle ontwikkelingen rond Corona maakte het ook dit jaar weer spannend. Veel organisaties en verenigingen die voorgaande jaren meededen zijn dit jaar gelukkig weer van de partij en het is zelfs gelukt om daarnaast acht nieuwe organisaties binnen te halen.” De organisatie is trots dat ze he dit jaar voor elkaar hebben gekregen.

Elk jaar overtuigen ze nieuwe organisaties om mee te doen met de kindertraditie in Castricum, Akersloot en Limmen. “Met acht nieuwe verenigingen erbij is dat is echt fantastisch!”, zegt Anne-Marie. Nieuw zijn handbalvereniging CSV, korfbalbalvereniging Helios, tennisvereniging Castricum, OK Gym, Conquista, Volleybalvereniging Croonenburg, Toonbeeld Geesterhage en Peutercafé Welzijn.

KVC heeft zich altijd gericht op de basisschoolleeftijd van 4 t/m 12 jaar. Dit jaar hebben ze twee organisaties die activiteiten hebben voor kinderen van 0-4 jaar. Een daarvan (en nieuw in Castricum) is Peutercafé Welzijn aan de Van Speykkade dat startte in september 2020 en vanwege de coronacrisis de deuren direct weer kon sluiten.

Peutercafé ook weer open

Katherine Fergusson, organisator van het Peutercafé: “We gaan nu sinds een paar weken weer langzaam open met activiteiten voor ouders en kinderen zoals Muziek op Schoot, Spelen met Taal, Peuters in het Wild en Poppenkast & knutselen. Deze activiteiten organiseren we ook tijdens de KidsVakantieCocktail-weken. Peutercafé Welzijn is een gezellige plek voor kleintjes om te spelen met andere kinderen terwijl de (groot)ouders een kopje thee/koffie met elkaar drinken en elkaar ontmoeten. Een unieke plek voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Meer organisaties doen mee

Tijdens de voorbereidingen begin mei kwamen Anne-Marie en Natalie in contact met cultuurcoach Tamara Roos, zij vind het een mooie uitdaging om meer culturele activiteiten bij de KVC te krijgen. Dat vinden Anne-Marie en Natalie ook alleen is een contact krijgen bij een organisatie soms lastig. De hulp van Tamara is erg fijn. En dat is haar ook gelukt om meer organisaties mee te laten doen.

En wat hebben we allemaal tijdens de KVC-weken? “We zijn er trots op dat we 65 activiteiten hebben ontvangen, dat is echt heel veel”, vindt Natalie. “Voorheen paste het net op een a4 formaat en dit jaar komt er dan ook een fris, gekleurd boekje op a3 formaat. Het ontwerpen en afdrukken van de KVC flyer is dit jaar door Karin Zijp, van Typos Print & vormgeving gedaan. Het ‘steun lokaal’ hebben wij hiermee dan ook geregeld.

Activiteiten op een rij:

Lasergamen (Team sportservice Kennermerland i.s.m. Jongerenwerk Welzijn en Conquista). Basketbalclinic (Seadevils) Aerial- (hangmat) en kinderyoga (Yoga Castricum) Beachvlleybal (Volleybalvereniging Croonenburg) Rugby-clinic (Rugby Cas) Spel de Kluis en boogschieten (Berg en Bal) Tafeltennis (TTV Castricum) Mountainbike-clinic op een buitenparcours (KP Biking) Stopmotion (Bibliotheek Kennemerwaard) en voorlezen aan kleuters en pruts-hubs-dag 3D-ontwerpen. Stranddag bij Reddingsbrigade Castricum.

Bij zwembad Witte Brug is er Olympische Spelen zwemmen en samen (Zwembad De Witte Brug en de Reddingsbrigade) organiseren ze ‘C in Zee' Trampoline springen kan bij Dos, kennismaken met techniek wordt door bij Jeugd en Techniek gedaan. De 2e nieuwe organisatie voor de kleinste (0 t/m 3 jaar) is bij OK Gym, daar is ouder en kind-gym. Bezoek het sprookjesbos in de Tuin van Kapitein Rommel, ze organiseren ook een beestjespad. Tennissen bij tennisvereniging Castricum. Korfbal-clinic (korfbalvereniging Helios Klei) en doe-middag bij Toonbeeld.

De meeste activiteiten worden een paar keer gegeven tijdens de vakantieweken. Op de KVC-flyer die eind juni wordt langsgebracht bij alle basisscholen in Castricum, Akersloot en Limmen staat wanneer de activiteiten plaatsvinden en hoe je je kan aanmelden. Door de maatregelen is het nog wel nodig om te aan te melden.

Informatie

Handig om de website van de organisatie te raadplegen voor meer informatie over hun activiteit. Een handige tip van de KVC-dames is de website www.noordhollandactief.nl Is meedoen om financiële redenen niet mogelijk? Neem contact op met Stichting Welzijn Castricum tel.: 0251-656562.