Bij dit soort werkzaamheden in het landschap laat een QR-code voortaan zien wat er precies gebeurt.
Bij dit soort werkzaamheden in het landschap laat een QR-code voortaan zien wat er precies gebeurt. (Foto: Bert Westendorp)

QR-code informeert over werk aan landschap

Algemeen

CASTRICUM/REGIO - Landschap Noord-Holland, de stichting die zich inzet voor bescherming en behoud van natuur, waardevolle landschappen en cultuurhistorisch erfgoed, beheert sinds dit jaar ook bijna alle ecologische gebieden in gemeenten Uitgeest en Castricum.

“Om inwoners te informeren over wat de organisatie doet, plaatst Landschap Noord-Holland sinds kort speciale paaltjes met een QR-code bij de werkzaamheden. Als men de QR-code scant met uw mobiele telefoon, gaat men automatisch naar de website. Daar staat vervolgens alle informatie. Eind deze week zijn de paaltjes met QR-code te zien in het Buch gebied”, laat Jeroen Pennock van de natuur organisatie weten.

Eigen natuurgebieden

Een stichting die zich inzet voor bescherming en behoud van natuur, waardevolle landschappen en cultuurhistorisch erfgoed. Landschap Noord-Holland begon in 1936 als een initiatief van een clubje welgestelde natuurliefhebbers. Maar groeide uit tot een maatschappelijke organisatie met 97 eigen natuurgebieden.

De stichting koopt natuur op, vormt landbouwgronden om tot nieuwe natuur en zet zich in voor de biodiversiteit. Ruim 33.000 beschermers, duizenden vrijwilligers en sponsors helpen daarbij. Landschap Noord-Holland voert opdrachten uit voor diverse opdrachtgevers, waaronder de gemeenten Uitgeest en Castricum. Meer informatie: www.landschapnoordholland.nl 

Scan de QR-code (Foto: Landschap Noord-Holland)

Afbeelding