Bestaande bomen in de gemeente moeten we beschermen, is de missie van Transitie Castricum.
Bestaande bomen in de gemeente moeten we beschermen, is de missie van Transitie Castricum. (Foto: Skitterphoto voor Pexels)

Petitite

CASTRICUM - De Uitbreiding van het bomenbestand in Castricum is nu urgenter dan ooit, laat Transitie Castricum weten. Volgens opgaven van de gemeente is het aantal bomen in Castricum in de afgelopen 20 jaar met 2.500 gedaald. Dit ondanks herhaaldelijke beleidsvoornemens om het bomenareaal uit te breiden. 

Anna Dijkstra namens de Bomengroep van Transitie Castricum laat op social media weten: “Naast het planten van zoveel mogelijk nieuwe bomen via onder meer de actie www.MeerBomenNu.nl willen we de bestaande bomen in onze gemeente beschermen door de kapvergunning weer in te voeren. Als er voor het kappen van een boom een omgevingsvergunning zal worden vereist, kan er minder makkelijk gekapt worden en krijgen omwonenden weer de tijd informatie in te winnen over de voorgenomen bomenkap en kunnen ze zo nodig bezwaar maken." 

Daarom vraagt Transitie Castricum aan inwoners van Castricum die meer bomen wil, de petitie te ondertekenen voor de herinvoering van de vergunningsplicht.

De petitie tekenen kan via: 

www.kapvergunningcastricum.petities.nl