Banner van de kattenmuur.
Banner van de kattenmuur. (Foto: aangeleverd)

Overtoom krijgt een kattenmuur

CASTRICUM - Op de Overtoom in Castricum komt een kattenmuur. Initiatiefneemster is Lilian van der Horst. Lilian heeft onlangs een oproep gedaan aan wat kunstzinnige mensen uit Castricum om de saaie witte muur bij de Overtoom te pimpen. 

Lilian woont aan de Overtoom, dat kleine straatje aan het gezellige terras/horecaplein aan de Dorpsstraat. Het ligt precies in de bocht achter de slagerij van der Meer. Naast haar huis is een muur van een kleine zes bij twee meter en deze kan wel een opfrisser gebruiken. Op de Overtoom zitten 3 bedrijven, Echt Eigen, De huiswerkkamer en Suzzies die graag dit project steunen, evenals stichting Welzijn en de Snoepwinkel voor Kunstenaars Bij Bakker.

Een van de kunstenaars, Mieke Rozing, werd direct getriggerd om er een echte ‘Overtoomse kattenmuur' van te maken. Samen met schilders van haar atelier (onder andere Anna Marie Grapendaal en Sylvia Bakker) en keramiste Paulien Hakkert voeren ze samen met de bedenkster de voorbereidingen uit. De muur is gewit zodat de globale schets hierop gezet kan worden. Het is de bedoeling om dit samen met enthousiaste inwoners (jong en oud) van Castricum uit te werken tot een prachtige ‘praatplaat' waar iedereen van kan genieten. Interesse om mee te doen? Hou de Facebook-pagina Rodi Castricum goed in de gaten, we houden je daar op de hoogte.