Vroeger stond de kermis waar nu Kern staat.
Vroeger stond de kermis waar nu Kern staat. (Foto: aangeleverd)

Meewerken aan de Overtoomse Kattenmuur

Algemeen

CASTRICUM - De Overtoom, het leukste straatje van Castricum, was vroeger verbonden met de Verlegde Overtoom. Het stuk land tussen de Overtoom en de Verlegde Overtoom was landbouwgrond maar werd ook gebruikt als kermisterrein. Als er dorpsfeest was dan kon het daar gevierd worden eventueel met een muziektent op de plaats van waar nu (ongeveer) de Kern staat. Van lieverlee is de kermis verhuisd, na de oorlog, naar de Brink en werd de Verlegde Overtoom aangelegd. Daardoor konden de straten Jan Hoberg, van Ginhoven en Leo Toepoel gebouwd worden. Deze straten werden in het kader van de wederopbouw neergezet. Info van Hans van der Himst.

Tekst gaat verder onder foto


Nu is daar op de Overtoom een kale muur van ongeveer 6x2m deze wordt in augustus beschilderd door onder andere jongeren van stichting Welzijn.

Op vrijdag 20 augustus van 10.30 tot 13.00 uur worden alle Castricummers, jong en oud, opgeroepen om mee te schilderen/ tekenen aan deze mega praatplaat. Iedereen kan het, ook kleine kinderen vanaf 4 jaar kunnen meedoen.

Op de muur wordt eerst de achtergrond geschetst en uitgewerkt met verf en stiften daarna komen er groepen om de katten hierin te plaatsen. Wil jij ook de makkelijke maar super leuke techniek van Zentanglen leren dan is dit je kans. Je kunt even oefenen en als je tevreden bent dan zet jij jouw patroon in jouw kat. Limonade, koffie en thee is aanwezig en het is gratis. Gewoon omdat het fijn is om samen mooie dingen te creëren in ons dorp. Iedereen kan het, je kan het niet verkeerd doen dus hopen wij op heel veel hulp van onze Castricummers! Meld je aan bij Lilian van der Horst: vanderhorstlilian@gmail.com.

Op woensdagmiddag 25 augustus om 14.00 uur zal de muur worden geopend door wethouder Falgun Binnendijk. Ook daar ben je van harte welkom. Uiteraard houden wij ons aan de Corona maatregelen.

Online kun je het filmpje zien die Mieke heeft gemaakt als verslaggeefster cultuur. https://youtu.be/yysxnkaPb0Q 

Daarbij ook een ontzettend leuk filmpje van Bakkum Op Z’n Kop over Castricum in de jaren 30.

https://www.youtube.com/watch?v=ujXwDl446UI