Een van de beveiligingscamera's in Castricum.
Een van de beveiligingscamera's in Castricum. (Foto: Rodi Mdia/MR)

Reacties 'Toezichtcamera’s Castricum'

"Van mij mogen de camera's 24/7 opnemen. Dat is de enige manier om bij incidenten de daders goed te identificeren. Als ik dan wordt gefilmd als ik langs de camera loop, denk ik: ik heb toch niets te verbergen."

Vorige week schreef journalist Rens Blom in samenwerking met het Castricums Nieuwsblad een artikel over het  beveiligingscamera’s in Castricum. Lezers konden hierop een reactie insturen. Onderstaand enkele reacties van onze lezers. 

Dick

WK

"Een paar camera’s is een leuk experiment. Veel meer camera’s plaatsen is een noodzaak. Het privacy idee is toch al lang verdwenen zoals mensen omgaan met social media. Kom maar op met de camera’s. Als je niets te verbergen hebt."

Tinie Spoelstra

"Dat de gemeente weinig en incomplete informatie en onvoldoende zaken duidelijk maakt dat weten wel. Maar waar gaat het nu eigenlijk om met die camera's? Toch INDIEN er wat gebeurd is, men gebruik kan maken van de camerabeelden om de crimineel of vandalist of wat dan ook te kunnen opsporen en aanhouden?" 

"Op elke hoek van de straat zouden wat mij betreft camera's moeten staan. Als je dan gewoon in beeld loopt is er niets aan de hand, maar zodra je wat uitvreet kun je mooi opgepakt worden. Prima. De camera's moeten gewoon blijven en er moeten er nog meer bij komen, maar je moet de beelden wel wettelijk kunnen gebruiken bij incidenten!"