Zo had het eruit kunnen zien in de toekomst.
Zo had het eruit kunnen zien in de toekomst. (Foto: Aart Tóth)

Geen Action in Castricum

CASTRICUM - Via de Ondernemers Vereniging Castricum (OVC) is er enige tijd geleden contact gezocht met de Action om te polsen of er interesse was voor vestiging in Castricum. Er volgde een afspraak met rondleiding door de gemeente Castricum, waarbij er eigenlijk weinig panden geschikt bleken voor de minimale gewenste 1.000 m².

Door Aart Tóth

De huidige vestiging van Mull, die het wat kleiner gaat doen, bleek niet te voldoen qua beschikbare meters. Vervolgens werd een soort wisseltruc voorgesteld van Aldi, Deen en andere locaties. De enige mogelijk wat overbleef leek de lege vestiging van de Rabobank in de Dorpsstraat die te koop staat. Ook daar liet Action het afweten. Voor het Dorpshart is de vestiging van een Action volgens sommige de redding in de terugloop en lege winkelpanden met een magneet functie. 

Action dit jaar 300 nieuwe winkels maar niet in Castricum

Action

Action heeft het plan om 300 nieuwe winkels te openen dit jaar. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. Intussen hebben ze totaal al zo'n 1800 vestigingen, waaronder Duitsland (100), Frankrijk (600), Oostenrijk, Italië, België tot in Polen, Tsjechië en meer. In Nederland zijn er bijna 400 vestigingen. Dus kunnen we daarbij stellen dat het een succesformule is, maar voorlopig niet in Castricum.