Gekantelde melkwagen met aanhanger op de N203 tussen Uitgeest en Castricum zorgde voor verkeerschaos.
Gekantelde melkwagen met aanhanger op de N203 tussen Uitgeest en Castricum zorgde voor verkeerschaos. ((Foto: Bert Westendorp))

N203 gevaarlijke racebaan

Algemeen

UITGEEST/CASTRICUM - De provinciale weg N203 blijft een levensgevaarlijke racebaan tussen Uitgeest en Castricum. De weg is vanwege de infrastructuur en het dichtbijgelegen fietspad nogal eens oorzaak van ernstige aanrijdingen en auto’s in de sloot. Hoofdoorzaak kan gevonden worden is te hoge snelheden. Een rotonde op deze weg zal zorgen voor het minderen van de snelheid.

Niet alleen de verkeersveiligheid, maar ook de bereikbaarheid van de boerencampings De Nesse en De Kei is een reden waarom er gepleit wordt voor een rotonde op de N203. De huidige situatie geeft doodsangsten weer bij het oprijden van de N203. Deze kunnen prachtig aansluiten op een toekomstige rotonde.

Veel veiliger

Een verbinding naar het toekomstige Sportpark Noord-End is een derde reden waarom een rotonde het goed zal doen. Bezoekers van dit sportpark hoeven dan niet eerst hun bestemming voorbij te rijden om via een omweg door Castricum bij Noord-End terecht te komen. Vanaf de rotonde kunnen ze zo de parkeerplaats bereiken zonder omrijden.

Er zou zelfs extra parkeerruimte gecreëerd kunnen worden, wat weer een bijkomende oplossing zou zijn. Daarnaast is het voor bezoekers van het toekomstige zwembad die op de fiets willen komen fijn als er een goede afscheiding van auto en fietsverkeer is. De route vanuit Limmen en Uitgeest zou op deze manier veel veiliger worden.

Er zijn immers voorbeelden van provinciale wegen, waar rotondes de oplossing bleken om meer verkeersveiligheid af te dwingen.